Gasly kimaradna Hamilton és Verstappen esetleges drámájából a rajtnál - F1VILÁG.HU

Gasly kimaradna Hamilton és Verstappen esetleges drámájából a rajtnál

HIRDETÉS
Elképesztő teljesítményt nyújtott a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly. A francia pilóta az 5. rajthelyet szerezte meg, a vasárnapi verseny rajtjánál pedig megpróbál majd kimaradni az esetleges drámából.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 30: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 30, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Gasly mindössze néhány századmásodperccel maradt le a 4. rajtkockát megszerző Sergio Pereztől, elmondása szerint azonban igazán nagy elégedettséggel tölti el az, hogy sikerült maga mögé utasítania Lando Norris McLarenjét, illetve Charles Leclerc Ferrariját.

„Amikor befejeztem a kört, tudtam, hogy jó lett, de még így sem számítottam arra, hogy Lando [Noris] és Charles [Leclerc] előtt végzek, akik általában pár tizeddel gyorsabbak nálunk az időmérőkön” – mondta a fiatal francia újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva.

„Nagyon örülök, és a lehető legjobb helyről várhatjuk a versenyt. Csak tettem a dolgom az autóban, a határokat feszegettem, a többiek talán nem annyira, de fogalmam sincs. Viszont lenyűgöző eredmény ez, ha azt nézzük, hogy a Ferrari majdnem győzött a legutóbbi versenyhétvégén.”

Gasly azt mondja, a Mercedes és a Red Bull között feszültté válhat a küzdelem a rajtnál, neki viszont oda kell figyelnie arra, hogy tisztán sikerüljön az első kör.

„Lehet némi szikra a rajtnál a Silverstone-ban látottak alapján, nekünk pedig nyitott szemmel kell járnunk, és ki kell maradnunk a drámából. Budapesten mindig nagyon nehéz előzni, és szeretnék maximalizálni a lehetőségeinket. Tudjuk, hogy a két topcsapat el fog lépni tőlünk, szóval tiszta lehet előttünk a pálya, de a rajt rendkívül fontos lesz.” 

„Mindig gyors tudtam itt lenni, szeretem a pályát, de az autó is nagyon erős volt ma. A silverstone-i új formátum után most ismét a megszokott rend szerint dolgoztunk: teljesítettük az első, a második, aztán a harmadik edzést, és az időmérőre összeállt az autó. Szóval mindent sikerült jól beállítanunk, erős csomagunk van, és sikerült egy nagyon jó kört futni, amikor igazán számított. A 4. hely is csak néhány századra volt.”

Bár a meteorológiai előrejelzések szerint vasárnap délután, a verseny idején előfordulhatnak zivatarok, Gasly az F1Világ.hu kérdésére azt mondta, nem számít esőre.

„Nem. Nem vagyok időjós, de arra számítok, hogy nem lesz eső” – mondta mosolyogva a fiatal pilóta.  

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!