Gasly küszködött egy kicsit, de bízik a jó időmérőben - F1VILÁG.HU

Gasly küszködött egy kicsit, de bízik a jó időmérőben

HIRDETÉS
A nehéz Stájer Nagydíj után bőven volt mit bepótolnia az Osztrák Nagydíj pénteki nyitónapján Pierre Gaslynak. Bár a fiatal pilóta küszködött egy kicsit az autóval, úgy érzi, az időmérőn bejuthatnak a Q3-ba.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 25: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda leaves the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 25, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Gasly autójában meghibásodott az erőforrás a múlt hétvégi Stájer Nagydíj második szabadedzése előtt, így rengeteg pályaidőt veszített, a futamon pedig már az első körben összeütközött Charles Leclerc-rel, ami miatt nem tudott célba érni.

„Egy kicsit a felzárkózásról szólt számomra a péntek, mivel múlt hétvégén ki kellett hagynom a második edzést, és nyilván a versenyt” – mondta a fiatal versenyző a pénteki szabadedzések után.

„Szóval időt szántunk a hosszú etapokra, próbáltuk megérteni az abroncsokat. Azt gondolom, sok pozitívuma volt a nyitónapnak, a tempó pedig megvan. Egy kicsit viszont küszködtünk a körülményekkel, szóval van pár dolog, amit át kell néznünk a mérnökökkel, és változtathatunk néhány dolgon szombatra.”

Bár egy kicsit küszködött az autó egyensúlyával, Gasly azt reméli, a mai időmérőn sikerül bejutnia a legjobb 10 közé.

„Egy kicsit nehezen alakult számomra ez a nap, a hűvös körülmények között jobban küszködtem az autó egyensúlyával. A teljesítményt tekintve jónak tűnik a helyzet, ott vagyunk a sűrűjében, bér szerintem tudunk még javulni szombatra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!