Gasly küszködött egy kicsit, de bízik a jó időmérőben - F1VILÁG.HU

Gasly küszködött egy kicsit, de bízik a jó időmérőben

A nehéz Stájer Nagydíj után bőven volt mit bepótolnia az Osztrák Nagydíj pénteki nyitónapján Pierre Gaslynak. Bár a fiatal pilóta küszködött egy kicsit az autóval, úgy érzi, az időmérőn bejuthatnak a Q3-ba.

Gasly autójában meghibásodott az erőforrás a múlt hétvégi Stájer Nagydíj második szabadedzése előtt, így rengeteg pályaidőt veszített, a futamon pedig már az első körben összeütközött Charles Leclerc-rel, ami miatt nem tudott célba érni.

„Egy kicsit a felzárkózásról szólt számomra a péntek, mivel múlt hétvégén ki kellett hagynom a második edzést, és nyilván a versenyt” – mondta a fiatal versenyző a pénteki szabadedzések után.

„Szóval időt szántunk a hosszú etapokra, próbáltuk megérteni az abroncsokat. Azt gondolom, sok pozitívuma volt a nyitónapnak, a tempó pedig megvan. Egy kicsit viszont küszködtünk a körülményekkel, szóval van pár dolog, amit át kell néznünk a mérnökökkel, és változtathatunk néhány dolgon szombatra.”

Bár egy kicsit küszködött az autó egyensúlyával, Gasly azt reméli, a mai időmérőn sikerül bejutnia a legjobb 10 közé.

„Egy kicsit nehezen alakult számomra ez a nap, a hűvös körülmények között jobban küszködtem az autó egyensúlyával. A teljesítményt tekintve jónak tűnik a helyzet, ott vagyunk a sűrűjében, bér szerintem tudunk még javulni szombatra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!