Friss hírek

Gasly magabiztosabban ül át az Alpine-ba, mint anno a Red Bullba

Sokkal magabiztosabban csatlakozik az Alpine Forma-1-es csapatához Pierre Gasly, mint ahogyan annak idején átült a Red Bull autójába. A fiatal pilóta biztos benne, eredményes időszak vár rá a Forma-1-ben.

Gasly még 2019-ben lett a Red Bull versenyzője, miután az energiaital-gyárosok a Toro Rossónál eltöltött időszaka után bizalmat szavaztak neki. A francia versenyző viszont sokat küszködött Max Verstappen csapattársaként, végül pedig visszaküldték őt nevelőcsapatához, ahol aztán később első F1-es győzelmét is megszerezte. Bár Gaslynak 2023 végéig érvényes szerződése volt a Red Bull-lal, végül elengedték őt az Alpine-hoz, ahol Fernando Alonso helyét veheti át. A most 26 esztendős versenyző azt mondja, sokkal érettebbé vált azóta, hogy a Red Bullnál versenyzett.

„Olyan, mintha egy örökkévalósággal ezelőtt lettem volna a Red Bullnál, azóta pedig rengeteg minden történt velem – úgy sportszakmailag, mint személyesen” – mondta Gasly az Autosport című lapnak. „Tényleg azt érzem, hogy minden tekintetben fejlődtem.”

Hirdetés
 

„Emlékszem, annak idején milyen érzésekkel érkeztem meg a Red Bullhoz, most pedig teljesen más hozzáállással és beállítottsággal csatlakozom az Alpine-hoz. Sokkal tisztábbak az elképzeléseim. Tisztábban látok azzal kapcsolatban, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy teljesítsek, és versenyképes legyek.”

„Szeretném felhasználni az AlphaTaurinál gyűjtött jó és rossz tapasztalatokat, illetve azokat, amiket megtanultam a Red Bullnál, hogy a legtöbbet hozhassam ki ebből a lehetőségből az Alpine-nál. Sokkal magabiztosabb vagyok azzal kapcsolatban, hogy ez egy nagyon sikeres partnerség lesz. Nincs kétségem efelől.”

„Bár csupán három éve volt, szerintem rengeteget fejlődtem 2019 óta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly magabiztosabban ül át az Alpine-ba, mint anno a Red Bullba
Leclerc: Ennél több nem volt az autóban…
Sainz: A szaúdi küszködés bizonyította, egyszerűen hiányzik a tempó
Hivatalos: Alonso visszakapta a dzsiddai 3. helyet!
Eláruljuk, miért vették el Alonso 100. F1-es dobogóját!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!