Gasly: Már értem, az Alpine miért végzett a 4. helyen idén! - F1VILÁG.HU

Gasly: Már értem, az Alpine miért végzett a 4. helyen idén!

HIRDETÉS
Rendkívül pozitív érzésekkel nyilatkozott az Alpine csapatánál eltöltött első tesztnapját követően Pierre Gasly. A francia pilóta azt mondja, már érti, ez a csapat miért végzett idén az összetett pontverseny 4. helyén.
Pierre Gasly, Alpine

Gasly vasárnap még az AlphaTauri színeiben állt rajthoz az abu dhabi szezonzárón, kedden viszont ugyanezen a helyszínen már új csapata, az Alpine versenyautójával körözhetett. A francia pilóta a Ferrari versenyző mögött a 4. legjobb idővel zárta a napot, és összesen 130 kört tett meg az Alpine idei versenygépével. Gasly programja főleg az A522-es kódjelű versenyautóval való ismerkedésre centralizálódott, no meg persze a 2023-as Pirelli-abroncsok tesztelésére. A fiatal versenyző azt mondja, nagyon pozitívan alakult a tesztnap.

„Csak egyetlen napot teszteltem Abu Dhabiban, de határozottam kiszúrtam néhány erősségét ennek az autónak, illetve azt a potenciált, ami van benne” – mondta a francia pilóta újságíróknak nyilatkozva. „Okkal végeztek a 4. helyen a bajnokságban, és már értem ezt az okot – nemcsak a csomag miatt, hanem azért is, ahogy a csapat működik.”

„A mérnökök a csapaton belül, a beállítottság, a filozófia – nagyon elégedett vagyok az első interakciókkal a srácokkal.”

Gasly először tesztelhetett új csapatával, az Alpine-nal | Fotó: Alpine F1 Team

Gasly elárulta, az első tapadás tekintetében az Alpine autója sokkal erősebb, mint az AlphaTaurié, a Pirelli új abroncsai pedig hasonló érzést nyújtanak, mint a szezon során használtak.

„Azt gondolom, az Alpine első tapadása igazán erős, jó érzéseim voltak a lassú kanyarokban, ami olyasvalami, amin próbáltam dolgozni az idei szezonban. Persze kérdőjeles a dolog, mivel az egész napot ezekkel az új gumikkal teszteltem végig. Az alapján, amit hallottam, nincs nagy változás, és érzésre sem tűnik úgy, hogy az új gumik nagyon másképp viselkednének, mint azok, amiket a szezon során használtunk.”

„Szóval ez a kérdőjel végig ott van, de összességében az autó azt nyújtotta nekem, amit akartam tőle. Nyilván vannak területek, melyeken javítani kell, és van is területe a fejlődésre. De az autó nem lepett meg, mert tudtam, hogy gyors autó lesz. Határozottan érezni is lehet ezt. Fantasztikus érzés volt először vezetni az A522-est, és azt kell mondjam, ez egy lenyűgöző autó.”

„A tesztnap célja számomra az volt, hogy megismerkedjek az új környezettel, együtt dolgozzam a mérnökökkel, és ismerkedjek az autóval, megértsem annak karakterisztikáját. Ahogy terveztük, sok kört megtettünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!