Gasly már sokkal jobban érzi magát a Red Bull autójában

Fotó: Red Bull Racing
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 28: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 28, 2019 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1Z5ZXEAT92511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Az Azeri Nagydíjon már sokkal jobban érezte magát a Red Bull RB15-ös versenyautójában a csapat ifjú versenyzője, Pierre Gasly.

A francia versenyző Daniel Ricciardo helyét vette át az energiaital-gyárosoknál, a szezon első versenyein azonban sokat küszködött a csapat versenygépével.

Habár Bakuban több büntetés is hátráltatta, emiatt pedig a bokszból rajtolt, és a versenyen egy műszaki hiba miatt kiesett, Gasly azt mondja, sokkal jobban ráérzett autójára az utcai pályán.

„Rengeteg minden történt, nem alakultak jól számunkra a dolgok, de a pozitívumokat tekintve elmondható, hogy sokkal jobban éreztem az autót, sokkal inkább úgy vezethettem, ahogy akartam. Jobban éreztem az időmérőn is, és jó teljesítményt tudtam nyújtani a Q1-ben” – mondta Gasly, aki az időmérő első szegmensében a leggyorsabb volt Azerbajdzsánban.

„Mivel a bokszból rajtoltunk, tudtuk, hogy nehéz lesz felküzdeni magunkat az élre, de elég gyors autónk volt ahhoz, hogy a pontszerzők közé kerüljünk, és sokkal jobban is éreztem magam.”

„Van még tennivaló, de érzem, hogy egyre jobb a helyzet az első három versenyhétvégéhez képest. Sokkal inkább úgy vezethetem már az autót, ahogy én akarom, a saját stílusomhoz tudom állítani, és az a helyzet, hogy jó irányba tartunk.”

Arra a kérdésre, hogy esetleg a fejlesztéseknek köszönhető-e a formajavulás, Gasly így felelt: „Több dolog kombinációjának, a csapat is tudott tenni ezért, és én magam is. Egy kicsit változtattam a vezetési stílusomon, hogy maximalizálni tudjuk a potenciált.”

„Szépen lassan a teljes csomagon javítani tudunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!