Friss hírek

Gasly: Még mi sem értjük, honnan ez a remek forma

Pierre Gasly szerint egyelőre még az AlphaTauri csapatának sincs válasza arra, miért táltosodtak meg ennyire az elmúlt időszakban.

A francia pilóta parádés versenyzést produkálva a 3. helyen ért célba a vasárnapi Azeri Nagydíjon, két héttel azután, hogy Monacóban a szintén remeknek mondható 6. helyen intette le a kockás zászló.

A remek eredménynek köszönhetően az AlphaTauri csapata jelenleg az 5. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, míg Gasly a 8. helyen áll az egyéni tabellán.

„Egész hétvégén nagyon erős teljesítményt nyújtottunk, és egy kicsit a semmiből jött” – mondta a fiatal pilóta. „Már Monacóban is erős tempónk volt, Baku előtt pedig azon morfondíroztunk, vajon tudunk-e hasonló teljesítményt nyújtani.”

„És már az első körtől kezdve nagyon magabiztosnak éreztem magam az autóban. Nyomni tudtam neki, és egész hétvégén remek volt a tempónk, az év legjobb időmérőjét teljesítettük a 4. hellyel, néhány századdal maradtunk csak le az első sorból. A versenyen pedig nagyszerű volt a tempónk.”

„Főleg a rajtnál tudtam tartani a lépést az élmenőkkel. A verseny felétől kezdve viszont motorproblémánk volt, szóval elkezdtünk teljesítményt veszíteni az egyenesekben. Ekkor kezdett egy kicsit nehézzé válni a helyzet számunkra.”

„Nem voltam biztos benne, hogy képes leszek-e tartani a pozíciót, de végül összejött. Még a 3. helyet is meg tudtuk szerezni a Charles-lal megvívott utolsó körös küzdelmek után. Nagyon élveztem a csatát. Intenzív verseny volt, nagyon kemény, ugyanakkor fair küzdelmekkel. Tetszett, és nagyon örülök a srácok miatt is, hogy meglett a harmadik közös dobogónk!”

A Forma-1 mezőnye jövő héten Franciaországba látogat majd, ahol Gasly természetesen szeretne ismét remek teljesítménnyel előrukkolni.

„A következő hazai versenyem lesz, és nyilván szeretnék nagyon jól szerepelni ott hazai közönség előtt. Különleges lesz ezzel a győztes érzéssel visszatérni.”

„Azt gondolom, hogy amikor igazán számított, nagyon erős teljesítményt tudtunk nyújtani ezen a hétvégén. Meg kell értenünk, hogy miért – mert jelenleg nem igazán van meg a válasz erre. Az ilyen meglepetéseket persze örömmel fogadjuk a szezon során, de akkor is fontos, hogy megértsük, honnan jött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!