Gasly: Nehéz elfogadnom, hogy meghalt a barátom... - F1VILÁG.HU

Gasly: Nehéz elfogadnom, hogy meghalt a barátom…

HIRDETÉS
Fájó szívvel tért vissza a Forma-1-es Belga Nagydíj helyszínére, Spa-Francorchamps-ba az AlphaTauri ifjú versenyzője, Pierre Gasly: lassan 1 éve, hogy a francia tehetség egy tragikus balesetben elveszítette jó barátját, Anthoine Hubert-t.
SPA, BELGIUM - AUGUST 27: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri carries flowers to leave at the side of the track in tribute to the late Formula 2 driver Anthoine Hubert, who passed at this race in 2019 during previews ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI202008270295 // Usage for editorial use only //

Hubert a 2019-es spái Forma-2-es főversenyen szenvedett balesetet, életét pedig a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni.

A francia tehetséggel szoros barátságot ápolt Pierre Gasly: a két versenyző szinte együtt nőtt fel, évekig együtt laktak, és természetesen rengeteg közös élményük volt.

Gasly éppen ezért fájó szívvel tért vissza Belgiumba: csütörtökön egy csokor virágot is elhelyezett Hubert balesetének helyszínén. Ezután beszélt érzéseiről a spái sajtótájékoztatón.

„Aggódtam egy kicsit, mert soha nem tudhatod, hogyan reagálj erre, és azt kell mondjam, a ma délelőtt elég kemény és furcsa volt” – mondta a fiatal pilóta.

„A spái a kedvenc pályám, és mindig nagyszerű emlékekkel érkeztem meg ide, hiszen a Forma-4-ben itt arattam első győzelmemet, versenyeztem a Forma-Renault kétliteres géposztályában és a GP2-ben.”

„Idén viszont más a történet, hiszen amint betettem a lábam a paddockba, felrémlettek a képek és dolgok, amiket nem akarok elfogadni, vagy nehéz elfogadnom.”

„Még a pályabejáráson is az járt a fejemben… Egyszerűen nehéz elhinnem, ami történt, de sajnos ez az igazság, ez a valóság. És igen, nem volt könnyű…”

„Ő volt az egyik olyan srác, akivel a legtöbb időmet töltöttem gyerekkoromban, és ellenfelek is voltunk. De azt tudom, hogy soha nem értem volna el azt, amit, ha nem vele együtt növök fel, mert annyira hajtottuk egymást, akár a pályán, akár azon kívül.”

„Ez pedig egyszerűen jobb sportolóvá tett engem, jobb versenyzővé, és a kettőnk közti versengés arra ösztökélt engem, hogy még keményebben nyomjam, és még többet találjak magamban.”

Hirdetés

„Ez is része volt a fejlődésemnek emberként és versenyzőként, és csak hálás lehetek érte.”

„Ezernyi emléket őrzök róla, szerencsésnek mondhatom magam, hogy vele nőttem fel. Az első gokartos évemben, amikor 9 éves voltam, akkor kezdtem el vele versenyezni. 13 és 19 éves korom között gyakorlatilag reggel 7:30-tól este 10 óráig vele voltam minden áldott nap.”

„Ha ő 15 fekvőtámaszt nyomott, én 16-ot, aztán ő 17-et… amikor PlayStationön játszottunk, órákat töltöttünk azzal, hogy megpróbáljuk megdönteni a másik idejét. Egy nagyon okos srác volt, nagyon eltökélt mindenben, amit csinált, ezért pedig rendkívüli módon tisztelem őt.”

Gasly azt mondja, bár nagyon sok szép emléket őriz barátjáról, nehezen birkózik meg a gondolattal, hogy Hubert nem lehet már köztünk.

„Olyasvalaki őt, akiről gyakran beszélünk a barátaimmal, mivel nagyon sok közös barátunk volt.”

„A pályabejáráson egyszerűen csak ezek a képek és felvételek jártak a fejemben, és bárcsak ne történt volna meg… Sajnos ettől veszélyes a mi sportunk… Nehéz elfogadni. És még ez is olyan rossz érzés volt… Elkészíteni ezt a különleges sisakot, virágokat szórni oda, és arra gondolni, hogy vele voltam…”

„Tavaly a budapesti verseny után vele vacsoráztam vasárnap, volt egy remek esténk vele, a barátnőjével és egy másik baráttal. Az volt az utolsó alkalom, hogy láttam őt.”

„Az elsők között üzent nekem, amikor a Red Bull úgy döntött, hogy visszaültet a Toro Rossóba. Egyszerűen nehéz elfogadnom, hogy nincs már köztünk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!