Gasly: Meglepett az ütközés

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 19: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during day two of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 19, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YG3YK7K51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Pierre Gasly kedden debütált a Red Bull színeiben, ám nem indult szerencsésen számára a 2019-es teszt, miután a gumifalnak ütközött.

Gasly Verstappentől vette át a kormányt a keddi tesztnapon, és összesen 92 kört tett meg az RB15-ös versenygéppel: ezt követően a 12-es kanyarban elvesztette az irányítást az autó felett, és a gumifalnak csúszott. 

A tesztet követően a francia pilóta elismerte, versenyzői hiba okozta az ütközést. 

„Alapvetően a határig nyomjuk, és játszadozunk is azzal, hogy hol van a határ. Ráléptem a gázra, az autó hátulja megcsúszott, és ez történt” – mondta. „Egy kicsit meglepett a dolog, de nem sokat tudsz tenni, ha ez történik. Van még 6 napunk tesztelni, nagyon sok dolgot kell kipróbálnunk.”

Gasly hozzátette, az incidens ellenére összességében pozitív napja volt: 1.19.814-es körideje a 7. pozícióra volt elegendő – ez 4 tizedmásodperccel maradt el Verstappen tegnapi eredményéről. 

„Nagyon izgatott voltam, hogy újra a volán mögé ülhetek” – mesélt Gasly. „Pozitívan alakultak a mai tesztjeink. Kényelmesen éreztem magam az autóban, és úgy érezzük, hogy van néhány nagyon jó lehetőség az autóban.” 

„Egy kicsit jobban meg kell értenünk a csomagunkat, de az első visszajelzés jó.”

A francia pilóta tavaly a Toro Rossót vezette, amely már akkor a Honda erőforrásait használta, idén pedig a Red Bull is a japán gyártó motorjaival köröz majd. 

„Eddig szerintem nagyon jól működik” – mondta Gasly a Honda megbízhatóságával kapcsolatban. „A Toro Rosso is sok kört tudott megtenni, szóval ezeket a visszajelzéseket is használnunk kell. Eddig nagyon elégedettek vagyunk a Honda munkájával. Még el kell végeznünk néhány tesztet a következő 6 napban, de eddig örülünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS