Friss hírek

Gasly meglepődött, hogy nem vizsgálták a Leclerc-rel való ütközését

Az AlphaTauri Forma-1-es csapatának versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, nagyon meglepődött azon, hogy Charles Leclerc ellen nem indult vizsgálat a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon az első körben történt ütközésük miatt.

Leclerc a spielbergi futam nyitókörében ütközött neki Gasly bal hátsó kerekének: a koccanás következtében a Ferrari első szárnya megsérült, a francia pilóta pedig defektet kapott.

Michael Masi versenyigazgató vetett is egy pillantást az incidensre, ám végül nem érezte szükségét annak, hogy a versenybírók vizsgálódjanak.

Gasly viszont azt mondja, meglepődött azon, hogy nem indult vizsgálat a történtek miatt.

„Végső soron nem számít, de el kell mondjam, egy kicsit meglepett akkor, hogy nem volt további vizsgálat” – mondta az AlphaTauri versenyzője.

„Nyilván nem szándékos volt, nem olyasvalami, amit Charles szándékosan csinált, de komoly következményekkel járt a versenyemre nézve. Főleg, miután láttuk, hogy Valtteri [Bottas] 3 rajthelyes büntetést kapott azért, mert a bokszutcában elveszítette a kontrollt az autója felett, de senki más versenyére nem volt hatással. Szóval azt kell mondjam, hogy meglepett.”

„Engem csak a saját versenyem érdekel, és nem sok mindent tehetünk, hogy változtassunk a történteken. Szóval ez csupán olyasvalami, amiről talán beszélni fogunk Michael-lel.”

Gasly elárulta, beszélt Leclerc-rel a Stájer Nagydíj után, de nem volt túl jó hangulatban akkor még.

„Odajött hozzám a futam után, én viszont még eléggé frusztrált voltam. Nem számít, hogy barátok vagyunk, még elég dühös voltam. De ismerem őt, tudom, hogy versenyez. Ő egy fair srác, és látható, hogy nem szándékosan tette. Csak nehéz elfogadni. De ez is része a versenyzésnek, és előfordulnak ilyen dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!