Gasly meglepődött, hogy nem vizsgálták a Leclerc-rel való ütközését - F1VILÁG.HU

Gasly meglepődött, hogy nem vizsgálták a Leclerc-rel való ütközését

HIRDETÉS
Az AlphaTauri Forma-1-es csapatának versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, nagyon meglepődött azon, hogy Charles Leclerc ellen nem indult vizsgálat a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon az első körben történt ütközésük miatt.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri arrives in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 01, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Leclerc a spielbergi futam nyitókörében ütközött neki Gasly bal hátsó kerekének: a koccanás következtében a Ferrari első szárnya megsérült, a francia pilóta pedig defektet kapott.

Michael Masi versenyigazgató vetett is egy pillantást az incidensre, ám végül nem érezte szükségét annak, hogy a versenybírók vizsgálódjanak.

Gasly viszont azt mondja, meglepődött azon, hogy nem indult vizsgálat a történtek miatt.

„Végső soron nem számít, de el kell mondjam, egy kicsit meglepett akkor, hogy nem volt további vizsgálat” – mondta az AlphaTauri versenyzője.

„Nyilván nem szándékos volt, nem olyasvalami, amit Charles szándékosan csinált, de komoly következményekkel járt a versenyemre nézve. Főleg, miután láttuk, hogy Valtteri [Bottas] 3 rajthelyes büntetést kapott azért, mert a bokszutcában elveszítette a kontrollt az autója felett, de senki más versenyére nem volt hatással. Szóval azt kell mondjam, hogy meglepett.”

„Engem csak a saját versenyem érdekel, és nem sok mindent tehetünk, hogy változtassunk a történteken. Szóval ez csupán olyasvalami, amiről talán beszélni fogunk Michael-lel.”

Gasly elárulta, beszélt Leclerc-rel a Stájer Nagydíj után, de nem volt túl jó hangulatban akkor még.

„Odajött hozzám a futam után, én viszont még eléggé frusztrált voltam. Nem számít, hogy barátok vagyunk, még elég dühös voltam. De ismerem őt, tudom, hogy versenyez. Ő egy fair srác, és látható, hogy nem szándékosan tette. Csak nehéz elfogadni. De ez is része a versenyzésnek, és előfordulnak ilyen dolgok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!