Gasly megúszta a büntetést, és egyúttal az eltiltást - F1VILÁG.HU

Gasly megúszta a büntetést, és egyúttal az eltiltást

HIRDETÉS
Nem büntették meg a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj versenybírói Pierre Gaslyt, így a francia pilóta elkerülte az egy versenyre szóló eltiltást.
Pierre Gasly (FRA) Alpine F1 Team A523.  Australian Grand Prix, Friday 31st March 2023. Albert Park, Melbourne, Australia.

Az Alpine pilótája a vasárnapi, melbourne-i verseny hajrájában ütközött össze csapattársával, Esteban Oconnal – közvetlenül a verseny második újraindítását követően. Az esetet természetesen azonnal elkezdték vizsgálni a sportfelügyelők, és be is idézték a két pilótát meghallgatásra.

Végül nem sokkal magyar idő szerint vasárnap délután 3 órakor érkezett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közleménye az ügy kapcsán: a stewardok szerint nincs szükség további intézkedésre, magyarán szólva Gasly elkerülte a büntetést.

Indoklásukban a versenybírók úgy fogalmaztak, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapították, hogy egy elsőkörös versenybaleset történt, mellyel mindkét versenyző egyetértett.

Gasly számára ez különösen jó hír, a rutinos pilóta ugyanis két büntetőpontra van attól, hogy kiérdemelje egyversenyes eltiltását: a francia számláján jelenleg 10 büntetőpont van, ha pedig gyűjtött volna még kettőt, a világbajnokság következő fordulóján nem állhatott volna rajthoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!