Gasly nagyon szoros időmérőre számít Bahreinben - F1VILÁG.HU

Gasly nagyon szoros időmérőre számít Bahreinben

HIRDETÉS
Pierre Gasly szerint nagyon szoros időmérő vár a Forma-1 mezőnyére szombaton, Bahreinben – a francia versenyző úgy érzi, elégedettek lehetnek a pénteki edzésnappal.
Pierre Gasly (FRA) Alpine F1 Team A523.  Formula One World Championship, Rd 1, Bahrain Grand Prix, Friday 3rd March 2023. Sakhir, Bahrain.

Gasly a 7. legjobb idővel zárta a Bahreini Nagydíj nyitónapját új csapata, az Alpine színeiben, és bár elmondása szerint az élmezőnytől még egy kicsit messze vannak, reményei szerint jó pozíciókért csatázhatnak majd a folytatásban. A rutinos versenyző a pénteki szabadedzések után arról beszélt, szerinte az Alpine jó alapokkal rendelkezik ahhoz, hogy tovább „építkezzen” a hétvége folyamán.

„Azt kell mondjam, igazán elégedett vagyok. Mindenekelőtt pedig nagyon boldog, hogy végre elkezdődött az idény, az utolsó hetek már igencsak hosszúra nyúltak” – mondta a francia pilóta. „Rengeteg munka folyt persze a háttérben, de nagyon szeretem ezt a fajta versengést, és a pályán akartam már lenni.”

„Nagyon érdekes nap volt, kipróbáltunk néhány különböző beállítási irányvonalat a múlt heti tesztelés után, és újra jó dolgokat találtunk. Szóval pozitív napunk volt.”

Arra a kérdésre, hogy milyen az Alpine autójának hosszú etapos tempója, Gasly így felelt: „Dolgoztunk egy kicsit a hosszú etapokon, ami mondhatni jónak tűnt, de mindig nézni kell a többieket is, szóval relatív. Ami engem illet, elégedett vagyok, jó alapokkal rendelkezünk.”

„Rendkívül szoros lesz a küzdelem. Az élen van néhány autó, akik külön csatát vívnak, de a sűrűjében szerintem nagyon apró különbségeket látunk majd, szóval fontos lesz, hogy finomítsunk az autón. Nagyon szoros időmérőre számítok. Az autó jónak tűnt, és még jobbak leszünk a hétvége során. Izgatottan várom a kvalifikációt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!