Friss hírek

Gasly nehéz szívvel, de harcra készen tér vissza Belgiumba

Sikerült erőt merítenie az augusztus eleji Magyar Nagydíjból az AlphaTauri versenyzőjének, Pierre Gaslynak, aki abban bízik, hétvégén, Belgiumban ott folytathatja, ahol néhány hete abbahagyta.

A francia versenyző parádés teljesítményt nyújtott a Hungaroringen: az időmérő edzésen a Mercedesek és a Red Bull mögött az 5. helyen zárt, és bár a futamon nem volt szerencséje, ugyanebben a pozícióban intette le őt a kockás zászló.

Gasly számára tartalmasan telt a néhány hetes nyári szünet: kipihente magát, ezzel együtt viszont gőzerővel készült a bajnokság második felére.

„Versenyzőként az ember gondolkozhat az utolsó futamán egészen addig, amíg vissza nem kell térni a pályára. Szóval a budapesti eredmény a lehető legjobb volt arra, hogy lezárjuk az idény első felét, így élvezni tudtam a nyári szünetet” – mondta a francia pilóta. „Nagyon jó időmérőnk volt, az 5. leggyorsabbak voltunk, szóval mi voltunk az elsők a topcsapatok mögött.”

„A versenyen aztán ismét elpártolt mellőlem a szerencse, visszaestem, amikor próbáltam elkerülni az első kanyarban kialakult káoszt. Emiatt nem tudtuk a legtöbbet kihozni az időmérős teljesítményünkből. De majdnem az utolsó helyről küzdöttük vissza magunkat, nagyszerű csata után jutottunk vissza az 5. helyre. Az, hogy mindkét autóval pontokat szereztünk, fontos volt, és az is nagy elégedettséggel töltött el, hogy úgy mehettem el a nyári szünetre, hogy a 8. helyet foglaltam el az egyéni pontversenyben.”

„Magyarországról egyenesen Spanyolországba utaztam, ahol találkoztam néhány versenyzővel, hogy szórakozzunk és pihenjünk egy kicsit, utána pedig visszamentem Franciaországba, ahol gyerekkori barátaimmal töltöttem az időt. Alapvetően pihentem, de persze folytattam az edzésprogramot is, hiszen a fizikai felkészültség fontos lesz az év második felében, ami igazán sűrű lesz. De úgy érzem, készen állok!”

Gasly magabiztosan várja a hétvégi Belga Nagydíjat, a spái pályán ugyanis rendre jól szerepelt eddig, ráadásul a kedvenc versenyhelyszínei közé tartozik. Barátja, Anthoine Hubert 2019-es halála miatt mégis nehéz szívvel tér vissza a legendás aszfaltcsíkra.

„Egyrészt jó lesz visszatérni Spába, hiszen folytathatjuk a versenyzést, ráadásul a spái az egyik kedvenc pályám: imádom, és mindig jól szerepeltem itt” – mondta az AlphaTauri versenyzője. „Különösen az első formaautós győzelmem számít kedves emléknek. Szóval vannak szép pillanatok, de persze soha nem felejthetjük el a 2019-ben történteket és az Anthoine-nal kapcsolatos érzéseket.”

„A pálya vonalvezetése hihetetlen, és általában remek versenyzést kínál. Remélem, hogy ott folytathatjuk, ahol Magyarországon abbahagytuk, az élvezetes nyári szünetet követően pedig feltöltődve kezdhetünk neki a bajnokság második felének, főleg az előttünk álló triplafordulónak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!