Gasly: Nehéz volt újra autóba ülni a baleset után - F1VILÁG.HU

Gasly: Nehéz volt újra autóba ülni a baleset után

HIRDETÉS
Az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly szerint Romain Grosjean félelmetes balesete is emlékeztetett arra, hogy nem szabad leállni, és mindent meg kell tenni azért, hogy tovább növeljék a biztonságot a Forma-1-ben.
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 27: Pierre Gasly of Scuderia AlphaTauri and France  during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 27, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A francia versenyző a vasárnapi versenyen szenvedett félelmetes balesetet: autójával a korlátnak csapódott, a Haas versenygépe pedig kettétört, majd kigyulladt.

Grosjean a csodával határos módon kisebb égési sérülésekkel, és feltehetően bordatöréssel megúszta a bukást, az eset azonban sokkolta a versenyzőtársakat is.

Honfitársa, Pierre Gasly a futam után azt mondta, nagyon megkönnyebbült, amikor látta, hogy Grosjean jól van.

„Hogy őszinte legyek, nem volt könnyű autóba ülni a történtek után” – mondta a francia pilóta.

„Azok a felvételek… soha nem láttam ilyen balesetet, az én generációmban biztosan nem történt még ilyen. Fogalmam sincs, hogyan fordulhat elő a 2020-as F1-es autókkal, hogy kettétörnek és így felrobbannak… Kezdetben azt sem tudtam, hogy Romain jól van-e, vagy sem.”

„Sokkolt a baleset, de aztán láttam, ahogy kiugrik az autóból, aminek nagyon örültem, és igazán megnyugtató volt. Főleg a családjának lehetett az, akik a TV-ben nézték, a gyerekei, a felesége… Borzasztó dolog ez.”

Gasly rámutatott arra, továbbra is arra kell törekedni, hogy még biztonságosabbá tegyék az F1-es versenyzést.

„Azt gondolom, a Forma-1 rengeteget fejlődött a biztonság terén az elmúlt években, de további lépéseket kell tenni, mert ma is láthattuk, hogy szörnyű dolgok történhetnek. Az ezzel járó kockázatokkal természetesen mindannyian tisztában vagyunk, de azt gondolom, továbbra is keményen kell dolgoznunk ezen, biztonságosabbá kell tennünk a Forma-1-et.”

Hirdetés

„A lényeg, hogy Romain rendben van. Gondolom, hogy vannak kisebb sérülései és sokkolták a történtek, de a legjobbakat kívánom neki, és persze gyors felépülést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!