Gasly nem fél az újabb tesztbalesetektől - F1VILÁG.HU

Gasly nem fél az újabb tesztbalesetektől

HIRDETÉS
Az AlphTauri versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, nem fog másképp hozzáállni az idei Forma-1-es tesztekhez azok után, hogy tavaly komoly problémákat okozott neki az idény első felében az, hogy két alkalommal is balesetet szenvedett Barcelonában.
Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri performs during the filming day in Misano, Italy on February 15, 2020 // Samo Vidic/Red Bull Content Pool // AP-234BSKF3W1W11 // Usage for editorial use only //

A francia pilóta a Red Bull Racing színeiben vágott neki a 2019-es idénynek, a teszteken azonban két alkalommal is összetörte autóját – a második ütközésről azt mondta, élete addigi legnagyobb balesete volt.

Bár Gasly az idény első 12 versenyén 63 pontot gyűjtött, teljesítménye elmaradt Max Verstappenétől, így végül visszaküldték a Toro Rossóhoz, helyét pedig Alex Albon vette át.

Amikor Gaslyt arról kérdezték, a tavaly történtek fényében idén másképp áll-e majd hozzá a téli tesztekhez, a fiatal pilóta azt mondta: „Lesz még bőven balesetem a pályafutásom során, és volt már elég sok a gokartban is, és ez soha nem akadályozott meg abban, hogy gyorsan menjek.”

„A szezon során nem volt sok balesetem tavaly, és a tesztek bizonyos szempontból ezért is vannak – inkább itt töröm össze az autót, mint egy versenyen. Szóval nem, nem változtatok a hozzáállásomon.”

„Természetesen óvatosnak kell lennem – nyilván nem akarja az ember összetörni az autót. Viszont több mint 1000 lóerős versenygépekkel versenyzünk őrült sebességgel, és mindig ott van a kockázata annak, hogy történik valami.”

„De természetesen a cél az, hogy a lehető legtöbb kört megtegyem, fejlesszük az autót, és én a magam részéről mindent megteszek azért, hogy ez a teszt a lehető legjobban sikerüljön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!