Eifel Nagydíj
Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri performs during the filming day in Misano, Italy on February 15, 2020 // Samo Vidic/Red Bull Content Pool // AP-234BSKF3W1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Scuderia AlphaTauri
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Gasly nem fél az újabb tesztbalesetektől

Az AlphTauri versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, nem fog másképp hozzáállni az idei Forma-1-es tesztekhez azok után, hogy tavaly komoly problémákat okozott neki az idény első felében az, hogy két alkalommal is balesetet szenvedett Barcelonában.

A francia pilóta a Red Bull Racing színeiben vágott neki a 2019-es idénynek, a teszteken azonban két alkalommal is összetörte autóját – a második ütközésről azt mondta, élete addigi legnagyobb balesete volt.

Bár Gasly az idény első 12 versenyén 63 pontot gyűjtött, teljesítménye elmaradt Max Verstappenétől, így végül visszaküldték a Toro Rossóhoz, helyét pedig Alex Albon vette át.

Amikor Gaslyt arról kérdezték, a tavaly történtek fényében idén másképp áll-e majd hozzá a téli tesztekhez, a fiatal pilóta azt mondta: „Lesz még bőven balesetem a pályafutásom során, és volt már elég sok a gokartban is, és ez soha nem akadályozott meg abban, hogy gyorsan menjek.”

„A szezon során nem volt sok balesetem tavaly, és a tesztek bizonyos szempontból ezért is vannak – inkább itt töröm össze az autót, mint egy versenyen. Szóval nem, nem változtatok a hozzáállásomon.”

„Természetesen óvatosnak kell lennem – nyilván nem akarja az ember összetörni az autót. Viszont több mint 1000 lóerős versenygépekkel versenyzünk őrült sebességgel, és mindig ott van a kockázata annak, hogy történik valami.”

„De természetesen a cél az, hogy a lehető legtöbb kört megtegyem, fejlesszük az autót, és én a magam részéről mindent megteszek azért, hogy ez a teszt a lehető legjobban sikerüljön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!