Gasly: Nem fogok hazudni, tudom, hogy nem ezzel a csapattal leszek világbajnok az F1-ben - F1VILÁG.HU

Gasly: Nem fogok hazudni, tudom, hogy nem ezzel a csapattal leszek világbajnok az F1-ben

HIRDETÉS
Az AlphaTauri csapatánál versenyző Pierre Gasly az F1Világnak adott exkluzív interjújában elárulta, pontosan tudja, Forma-1-es céljai megvalósításához nem a faenzai kiscsapat a legmegfelelőbb partner – a jelen körülmények közepette viszont a legjobb opció az volt számára, hogy náluk folytatja a versenyzést.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 27: Pierre Gasly of Scuderia AlphaTauri and France  during practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 27, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Gasly a Red Bull juniorprogramjának révén került a Forma-1-be a Toro Rossóval, nem sokkal később pedig az energiaital-gyárosok nagycsapatánál is lehetőséget kapott. Mivel teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, visszaküldték őt a kiscsapathoz, ahol azóta valósággal szárnyal: a 2020-as Olasz Nagydíjon parádés győzelmet szerzett, és igazi vezérévé vált az olasz istállónak.

Ezzel együtt a francia tehetség soha nem csinált titkot abból, F1-es céljai között a további győzelmek, illetve a világbajnoki cím megszerzése szerepel, a Red Bull azonban – egyelőre – nem adott neki egy második esélyt a bizonyításra. Hetekkel ezelőtt pedig bejelentették, Gasly 2023 végéig az AlphaTaurinál marad.

A most 26 esztendős versenyzővel lapunk még a Magyar Nagydíj hétvégéjén beszélgetett, ahol természetesen szóba került a mostani pilótakeringő, illetve saját lehetőségei is. Amikor az F1Világ arról faggatta, az AlphaTaurit tartja-e a legjobb opciónak az F1-en belül, Gasly kifejtette: „Úgy tekintek erre, mint… Momentán, pályafutásom jelenlegi szakaszában feltehetően ez a legjobb hely számomra. Az elmúlt éveket, illetve a teljesítményemet figyelembe véve ez a legjobb környezet ahhoz, hogy tovább javítsak a képességeimen, és magamon, mint versenyzőn.

„De ami a személyes céljaimat illeti, azt, hogy versenyeket és világbajnoki címeket akarok nyerni, és a mezőny elején akarok harcolni… Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Számomra mindig ez lesz a prioritás, az, hogy elérjem ezeket a célokat. Hogy az AlphaTaurival, vagy egy másik csapattal, azt még nem tudom, majd az idő megmondja. Most arra törekszem, hogy a lehető legjobb eredményeket szállítsam ennek a csapatnak, próbálom a megfelelő irányba terelni őket. Van még 18 hónapom, hogy beleadjak mindent, 110 százalékot minden áldott nap, hogy előre vigyem ezt a csapatot, és aztán majd meglátjuk, mi következik.”

Látva a pilótapiac mostani alakulását, joggal merül fel a kérdés, vajon nem lett volna-e jobb opció Gasly számára, ha egy másik istállóhoz, esetleg az Alpine-hoz szerződik, ahol Fernando Alonso távozásával 2023-ra megüresedik egy hely.

„Ezt a kérdést nem kell feltennem magamnak, hiszen már aláírtam. Megvitattuk ezt a dolgokat a Red Bull-lal, hiszek ebben a csapatban, hiszek ezekben az emberekben. És igen, átgondolva az összes lehetőséget, számba véve az akkor rendelkezésre álló információkat, egyértelműen ez volt a lehető legjobb opció. És tudom, hogy mit akarunk elérni. Voltak dobogós eredményeink, volt egy győzelmünk…”

Fotó: Scuderia AlphaTauri

Gasly ugyanakkor az F1Világnak elismerte, világbajnoki álmai beteljesítéséhez feltehetően nem az AlphaTauri a legmegfelelőbb csapat a Forma-1-ben.

„Az idei év nehezebben alakul, de tudom, hogy amennyiben teljesen ki tudjuk használni a csapatban rejlő potenciált, szép dolgokat érhetünk el. Ám hogy ezek összhangban vannak-e az egyéni céljaimmal, a futamgyőzelmekkel… Nem fogok hazudni, feltehetően nem ez a legjobb opció. De az én feladatom mostantól kezdve az, hogy toljam előre ezt a csapatot, és a lehető legtöbb sikert elérjük közösen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!