Friss hírek

Gasly nem gondolkodik a Red Bull ülésében

Az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly nem számít arra, hogy mostanában lesz esélye visszakerülni a Red Bull Racinghez.

A fiatal francia tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben a Red Bull színeiben, ám a csapat nem volt elégedett az idény első felében nyújtott teljesítményével.

Gaslyt ezért visszaküldték a Toro Rossóhoz, idén pedig remekül indult számára az idény a kiscsapat színeiben.

A fiatal tehetség három időmérőn is bejutott a Q3-ba, és eddig 14 pontot gyűjtött, miközben csapattársa, Daniil Kvyat mindössze 2-t.

Gasly mindazonáltal nem gondolkodik azon, hogy lesz-e esélye visszakerülni a Red Bull Racinghez.

„Hogy őszinte legyek, ez egy olyan kérdés, amin még csak nem is gondolkodom” – mondta az AlphaTauri versenyzője a RaceFansnek.

„Azt gondolom, ezek tisztázott dolgok jelenleg, és nem is akarok túl sok energiát fektetni abba, hogy ezen gondolkodom.”

„Egyszerűen csak szeretnék versenyképes lenni az AlphaTaurinál, mert ők adnak jelenleg esélyt számomra a jövőre. Csak erre fókuszálok minden egyes hétvégén. Egyenként veszem a versenyhétvégéket, próbálok versenyképes lenni az időmérőn, és következetes a vasárnapi futamon, hogy erős teljesítményt nyújtsak.”

„Remélhetőleg kifizetődik majd a végén, és megfelelő lesz az időzítés, és jó lehetőséget kapok a jövőben. De szerintem momentán túl korai még efféle kérdésekre válaszolni.”

Gasly tavaly nem tudta tartani csapattársa, Max Verstappen tempóját, utódja, Alex Albon pedig szintén nehéz időket él meg a holland mellett.

„Nyilván az elmúlt időszakban nagyon jól szerepeltünk. Magyarországon és mindkét brit futamon előtte végeztünk az időmérőn” – mondta Gasly.

„De nem akarok túl sok energiát fektetni abba, hogy ezen gondolkodom, mert ettől nem leszek gyorsabb, nem tesz hozzá semmit a teljesítményemhez.”

„Tudom, hogy Alex egy gyors srác, mindig is az volt. Nem tudom, mi folyik most nála, de nyilván nem tűnik könnyűnek a helyzete.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!