Gasly: Nem hibáztatok senkit

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 16: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leaves the garage during final practice for the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 16, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YR17B4U92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.

A Q1 utolsó perceiben Gasly nem hajtott pályára, hogy még egy gyorskört teljesítsen, hiszen a csapat biztos volt benne, hogy elég lesz a korábbi eredmény ahhoz, hogy továbbjussanak a Q2-be. 

Azonban nem így történt, így Gasly csak a 17. rajthelyről kezdheti meg első versenyét a Red Bull-lal. Helmut Marko a kvalifikációt követően úgy nyilatkozott, ezért a „hülye hibáért” elnézést kérnek versenyzőjüktől. 

„Azt hiszem, csapatként túl optimisták voltunk” – nyilatkozta Gasly. „Nem számítottunk arra, hogy a második nekifutásra ennyit javul a pálya.”

„Az első köröm elég jól sikerült, és azt gondoltuk, hogy ezzel továbbjutunk – túl optimisták voltunk.” 

„Adtak egy szintidőt, amit teljesítettem is, de azt hiszem, kifogott rajtunk az, hogy a pálya javult – sokkal nagyobb mértékben, mint az előző években.”

Gasly elmondta, senkit nem hibáztat a történtek miatt, azonban tanulniuk kell a mostani esetből, hogy ez többé ne fordulhasson elő. 

Nincs kit hibáztatni. Ez csak egy félreszámolás. Át kell néznünk, hogy hogyan kezelünk néhány dolgot, és egy kicsit óvatosabbnak kell lennünk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!