Gasly: Nem hibáztatok senkit - F1VILÁG.HU

Gasly: Nem hibáztatok senkit

HIRDETÉS
Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.
Fotó: Red Bull Racing

A Q1 utolsó perceiben Gasly nem hajtott pályára, hogy még egy gyorskört teljesítsen, hiszen a csapat biztos volt benne, hogy elég lesz a korábbi eredmény ahhoz, hogy továbbjussanak a Q2-be. 

Azonban nem így történt, így Gasly csak a 17. rajthelyről kezdheti meg első versenyét a Red Bull-lal. Helmut Marko a kvalifikációt követően úgy nyilatkozott, ezért a „hülye hibáért” elnézést kérnek versenyzőjüktől. 

„Azt hiszem, csapatként túl optimisták voltunk” – nyilatkozta Gasly. „Nem számítottunk arra, hogy a második nekifutásra ennyit javul a pálya.”

„Az első köröm elég jól sikerült, és azt gondoltuk, hogy ezzel továbbjutunk – túl optimisták voltunk.” 

„Adtak egy szintidőt, amit teljesítettem is, de azt hiszem, kifogott rajtunk az, hogy a pálya javult – sokkal nagyobb mértékben, mint az előző években.”

Gasly elmondta, senkit nem hibáztat a történtek miatt, azonban tanulniuk kell a mostani esetből, hogy ez többé ne fordulhasson elő. 

Nincs kit hibáztatni. Ez csak egy félreszámolás. Át kell néznünk, hogy hogyan kezelünk néhány dolgot, és egy kicsit óvatosabbnak kell lennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!