Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Gasly: Nem másodhegedűsnek megyek a Red Bullhoz!

A 2019-ben már a Red Bull színeiben versenyző Pierre Gasly azt mondja, nem azért szerződött az energiaital-gyárosokhoz, hogy Max Verstappen mellett másodhegedűs legyen.

A 2019-ben már a Red Bull színeiben versenyző Pierre Gasly azt mondja, nem azért szerződött az energiaital-gyárosokhoz, hogy Max Verstappen mellett másodhegedűs legyen.

A francia versenyző a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át a Red Bullnál, miután tavaly első teljes szezonját teljesítette a száguldó cirkuszban. Gasly a bajnokság 15. helyén zárt 29 ponttal, legjobb eredménye egy 4. hely lett Bahreinben.

„Az kétségtelen, hogy a mezőny egyik legjobb versenyzője mellett kell helytállnom, de nem azért megyek oda, hogy kettesszámú versenyző legyen. Én nem ezt szeretném, és nem is leszek megelégedve ezzel!” – mondta a Red Bull pilótája a Motorsport.com című lapnak.

„Ha olyan autóm lesz, amivel nyerhetek, akkor természetesen nyerni is akarok. Ha pedig az autóm csak a top 5-re lesz elég, akkor ez lesz a cél. De elvégre még csak az első teljes F1-es idényemen vagyok túl, és egyre jobb és jobb leszek, szezonról-szezonra, hiszen a tapasztalat komoly szerepet játszik.”

„Szóval tudom, hogy még nem hoztam ki magamból mindent, de erre törekszem, és elkötelezett vagyok amellett, hogy megtegyek mindent azért, hogy mihamarabb a legjobb formámat nyújtsam.”

Gasly hozzátette, „rendkívül izgatott” amiatt, hogy Verstappen ellen kell összermérnie a tudását, azonban tudja, időre lesz szüksége ahhoz, hogy beilleszkedjen a Red Bull „jóval angolosabb” kultúrájába.

„Biztosan szükségem lesz egy kis időre, hogy beilleszkedjek a csapatba, hogy megszokjam az autót és az embereket, a munkamódszereket” – magyarázta.

„A Toro Rosso után a Red Bullnak mások lesznek a céljai, más lesz a kultúra, sokkal angolosabb. És ezek a dolgok időigényesek. De Max az egyik leggyorsabb srác jelenleg a paddockban, én pedig nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy mellette kell majd versenyeznem, hiszen így tudok majd javítani a teljesítményemen.”

„Szóval izgalmas időket élek, nagyon várom már, hogy elkezdődjön, és rögtön látni fogjuk, hogyan teljesítek. De az biztos, hogy egyre jobb leszek az évad során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!