Gasly: Nem másodhegedűsnek megyek a Red Bullhoz!

Fotó: Red Bull Racing
Pierre Gasly, Red Bull Racing
A 2019-ben már a Red Bull színeiben versenyző Pierre Gasly azt mondja, nem azért szerződött az energiaital-gyárosokhoz, hogy Max Verstappen mellett másodhegedűs legyen.

A 2019-ben már a Red Bull színeiben versenyző Pierre Gasly azt mondja, nem azért szerződött az energiaital-gyárosokhoz, hogy Max Verstappen mellett másodhegedűs legyen.

A francia versenyző a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át a Red Bullnál, miután tavaly első teljes szezonját teljesítette a száguldó cirkuszban. Gasly a bajnokság 15. helyén zárt 29 ponttal, legjobb eredménye egy 4. hely lett Bahreinben.

„Az kétségtelen, hogy a mezőny egyik legjobb versenyzője mellett kell helytállnom, de nem azért megyek oda, hogy kettesszámú versenyző legyen. Én nem ezt szeretném, és nem is leszek megelégedve ezzel!” – mondta a Red Bull pilótája a Motorsport.com című lapnak.

„Ha olyan autóm lesz, amivel nyerhetek, akkor természetesen nyerni is akarok. Ha pedig az autóm csak a top 5-re lesz elég, akkor ez lesz a cél. De elvégre még csak az első teljes F1-es idényemen vagyok túl, és egyre jobb és jobb leszek, szezonról-szezonra, hiszen a tapasztalat komoly szerepet játszik.”

„Szóval tudom, hogy még nem hoztam ki magamból mindent, de erre törekszem, és elkötelezett vagyok amellett, hogy megtegyek mindent azért, hogy mihamarabb a legjobb formámat nyújtsam.”

Gasly hozzátette, „rendkívül izgatott” amiatt, hogy Verstappen ellen kell összermérnie a tudását, azonban tudja, időre lesz szüksége ahhoz, hogy beilleszkedjen a Red Bull „jóval angolosabb” kultúrájába.

„Biztosan szükségem lesz egy kis időre, hogy beilleszkedjek a csapatba, hogy megszokjam az autót és az embereket, a munkamódszereket” – magyarázta.

„A Toro Rosso után a Red Bullnak mások lesznek a céljai, más lesz a kultúra, sokkal angolosabb. És ezek a dolgok időigényesek. De Max az egyik leggyorsabb srác jelenleg a paddockban, én pedig nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy mellette kell majd versenyeznem, hiszen így tudok majd javítani a teljesítményemen.”

„Szóval izgalmas időket élek, nagyon várom már, hogy elkezdődjön, és rögtön látni fogjuk, hogyan teljesítek. De az biztos, hogy egyre jobb leszek az évad során.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS