Gasly nem rágódik azon, hogy akár az Aston Martinhoz is szerződhetett volna - F1VILÁG.HU

Gasly nem rágódik azon, hogy akár az Aston Martinhoz is szerződhetett volna

HIRDETÉS
Az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly nem gondolkodik azon, hogy akár az Aston Martin csapatához is szerződhetett volna – a francia versenyző még júniusban hosszabbított csapatával, a Magyar Nagydíj előtt azonban hirtelen komoly változások történtek a pilótapiacon.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 28: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 28, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Sebastian Vettel ugyanis bejelentette, a szezon végén befejezi Forma-1-es pályafutását, így az Aston Martinnál hirtelen felszabadult egy hely, amire akár Gasly is megpróbálhatott volna lecsapni, ha nem kötelezi el magát jelenlegi csapatával. Azóta kiderült, Vettel helyét jövőre Fernando Alonso veszi majd át.

Gasly az F1Világ.hu-nak nyilatkozva a Hungaroringen elárulta, nem igazán rágódik azon, hogy ’mi lett volna, ha…’, inkább megpróbál arra fókuszálni, hogy a lehető legjobb munkát végezze az AlphaTaurinál.

„Ezt a kérdést nem kellett feltennem magamnak, hiszen már aláírtam” – mondta a francia pilóta, amikor lapunk Vettel bejelentése után arról kérdezte, az AlphaTauri volt-e a legjobb opció számára 2023-ra. „Megvitattuk ezt a dolgot a Red Bull-lal, hiszek ebben a csapatban, hiszek ezekben az emberekben. És igen, átgondolva az összes lehetőséget, számba véve az akkor rendelkezésre álló információkat, egyértelműen ez volt a lehető legjobb opció. És tudom, hogy mit akarunk elérni. Voltak dobogós eredményeink, volt egy győzelmünk… 

„Az idei év nehezebben alakul, de tudom, hogy amennyiben teljesen ki tudjuk használni a csapatban rejlő potenciált, szép dolgokat érhetünk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!