Gasly: Nem sajnáltathatjuk magunkat - F1VILÁG.HU

Gasly: Nem sajnáltathatjuk magunkat

HIRDETÉS
Igazán balszerencsésen alakult Pierre Gasly számára a 2023-as Forma-1-es idény első fele, a francia pilóta azonban azt reméli, a folytatásban jobb eredményeket érhetnek el.
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 08: Pierre Gasly, Alpine A523 during the British GP at Silverstone Circuit on Saturday July 08, 2023 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Gasly az idei évre szerződött át az Alpine csapatához, nemrég pedig egy interjúban arról beszélt, soha nem volt még ennyire balszerencsés szezonja a Forma-1-ben. A rutinos versenyző 22 megszerzett ponttal csupán a 12. helyet foglalja el az egyéni összetettben, miközben az Alpine csak 6. a konstruktőrök között.

A francia pilóta azt mondja, a nyári szünetet megelőző spái versenyhétvége is hullámzóan alakult az istálló számára, ám reméli, a hétvégi Holland Nagydíjtól kezdődően már következetesebb teljesítményt tudnak nyújtani.

„Jó volt végre szerezni egy trófeát Spában, a sprintfutamon azzal a 3. hellyel. Lökést adott a csapatnak, és még több ilyen pillanatot kell megcéloznunk” – mondta a francia versenyző. „A főverseny viszont kiábrándító volt, elszalasztott lehetőségként jellemezhetjük, mivel bizonyos dolgok egyszerűen nem alakultak kedvezően számunkra.”

„Ez a hétvége jól példázza, milyen volt a szezonom eddig: időnként igazán jó, máskor nagyon balszerencsés, mivel a teljesítményt nem sikerült jó eredményekre konvertálni. De nem sajnáltathatjuk magunkat. Minden, amit tehetünk, hogy leszegett fejjel keményen dolgozunk, és meggyőződésem, hogy jönni fognak az eredmények.”

Gasly azt mondja, a cél természetesen az lesz az év második felében, hogy javítsanak pozícióikon a bajnoki összetettben.

„10 versenyünk van még hátra, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek, és egy reprezentatívabb pozícióba kerüljünk úgy az egyéni, mint a konstruktőri bajnokságban a csapatnál eltöltött első idényemben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly: Nem sajnáltathatjuk magunkat
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!