Friss hírek

Gasly: Nem volt túl nehéz hátul tartani Hamiltont

Nem volt különösebben nehéz maga mögött tartania Lewis Hamiltont az AlphaTauri ifjú versenyzőjének, Pierre Gaslynak. A francia pilóta az F1Világ.hu-nak Imolában azt nyilatkozta, a legfontosabb lecke ezen a hétvégén az volt, hogy nem szabad hibázni az időmérőn.

Gasly számára kiábrándítóan alakult a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj: az időmérőn elkövetett egy hibát, a szombati sprintfutam pedig ugyancsak nem ment könnyen számára. Bár vasárnap nyert néhány pozíciót, ez még kevés volt a pontszerzéshez, végül csak a 12. helyen ért célba.

Az AlphaTauri pilótája számára a verseny jelentős része azzal telt, hogy próbálta maga mögött tartani a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont – és sikerrel is járt, bár nagy elégedettséggel azért nem tölti el mindez.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy milyen volt Hamiltonnal harcolni a futam során, Gasly szemmel látható csalódottsággal azt felelte: „Semmilyen. Ez volt az egyetlen dolog, ami történt a versenyen. Be volt szorulva mögénk, mi pedig be voltunk szorulva egy másik autó mögé, szóval kialakult egy vonat.”

„Nem volt egy különösebben izgalmas verseny. Elég frusztráló, hogy még a DRS-sel sem tudtunk pozíciót nyerni. Tudjuk, hogy ha az embernek rossz időmérője van, hibázik, és a mezőny végéről rajtol, az mindig rendkívül nehéz. És azt gondolom, megfizettük ennek az árát ezen a hétvégén.”

A francia pilóta kifejtette, nem okozott különösebb nehézséget számára az, hogy maga mögött tartsa Hamiltont.

„Könnyűnek nem mondanám, de nem is volt különösebben nehéz” – fogalmazott. „Szerencsére egy olyan pályán ragadt be mögém, ahol igazán nehéz előzni. De szerintem én legalább annyira frusztrált voltam, mint ő. Nem tudom, miért, de idén még a DRS-sel is nagyon nehéz előzni.”

Amikor az F1Világ.hu arról kérdezte Gaslyt, milyen leckéket vihetnek magukkal a soron következő versenyhétvégére, a fiatal pilóta kifejtette, a legfontosabb, hogy az időmérőn jól kell szerepelniük.

„Hogy milyen leckét? Jól kell szerepelni az időmérőn, nem hibázhatsz. Végig remek időmérőink voltak, de most hibáztam pénteken, aminek megfizettem az árát. Szombaton nem sikerült jó sprintet futni – az ütközés után az autóm megsérült. Hátulról feljőve nyertünk néhány pozíciót, de ez kevés volt a pontszerzéshez.”

Az AlphaTauri legújabb fejlesztéseivel kapcsolatban Gasly sokat még nem tudott mondani.

„Korai még erről beszélni, ki kell elemeznünk őket” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!