Gasly: Okunk van az optimizmusra a szezonnyitó előtt - F1VILÁG.HU

Gasly: Okunk van az optimizmusra a szezonnyitó előtt

HIRDETÉS
Pierre Gasly szerint az AlphaTauri Forma-1-es csapata igazán optimistán várhatja a világbajnoki sorozat hétvégi, bahreini szezonnyitóját, az előszezoni tesztek ugyanis igazán pozitívan alakultak számukra.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 14: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri prepares to drive in the garage during Day Three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 14, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI202103140035 // Usage for editorial use only //

Az Alfa Romeo mellett az AlphaTauri tette meg a legtöbb kört a háromnapos tesztelés során, autója pedig nemcsak megbízhatónak, hanem meglehetősen gyorsnak is mutatkozott.

A csapat francia pilótája, Pierre Gasly azt mondja, bár korai még pontos jóslatokba bocsátkozni, úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy erős teljesítményt nyújtsanak 2021-ben – kezdve a hétvégi Bahreini Nagydíjjal.

„Jó csomagunk van. Próbálunk dolgozni azokon a területeken, amelyeken dolgoznunk kell még. Hiszen hiába tűnik elég jónak az autó, vannak még területek, melyeken fejlődnünk kell” – mondta a fiatal francia pilóta.

„Viszont azt gondolom, jó okunk van arra, hogy izgatottan várjuk az új szezont, és remélem, hogy már a szezon elején képesek leszünk erős teljesítményt nyújtani, ez ugyanis fontos lesz.”

„Nagyon izgatott vagyok. Sikerült elvégeznünk a teszten minden tervezett programot. Szerintem jó elképzelésünk van arról, hogy mink van, és miben kell fejlődnünk, mik az erősségeink. Ez nagyon pozitív.”

Bár a Honda év végi kivonulása miatt felgyorsította motorfejlesztéseit az idei szezonra, és az AlphaTauri és a Red Bull is eredményesen használta V6-os erőforrásait, Gasly szerint a Mercedes-motoros autókra oda kell figyelniük a középmezőnyben.

„Eddig igazán elégedettek vagyunk. A motor előrelépés a tavalyihoz képest, a megbízhatóság mindhárom napon tökéletes volt, szóval tényleg pozitív a helyzet ezen a téren” – mondta Gasly.

„De láttuk, hogy a Mercedesnek nagyon erős motorja van. Ezt megmutatták a McLarennel és a Williamsszel is, és látható, hogy rengeteg bennük a potenciál. Nem akarom elbízni magam a bahreini időmérő előtt – ott már tiszta képet fogunk kapni.”

„Viszont azt kell mondjam, 3 tesztnap után most sokkal jobb a helyzet, mind tavaly ilyenkor, Barcelonában. Nagyon elégedett vagyok. Tudjuk, hogy mely riválisaink lesznek nagyon gyorsak, már most van elképzelésünk… De nagyon bízom benne, hogy harcban leszünk, és értékes pontokért csatázhatunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!