Friss hírek

Gasly ordított a fájdalomtól, csak a túlélésre játszott

Az AlphaTauri francia pilótája élete legnehezebb 15 körét élte át az egyébként is megterhelő Szaúd-arábiai Nagydíj végső szakaszában. A szűk utcai pálya minden bal kanyarjában bélfájdalmak gyötörték, így kisebb csoda, hogy pontokat szerzett.

A múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjat kétségkívül jó néhányan örömmel hagyták maguk mögött a Forma-1 mezőnyéből. Ha a bombatámadás, a pilóták éjszakába nyúló válságértekezlete, Mick Schumacher ijesztő balesete és úgy általában a szokásosnál is veszélyesebb vonalvezetés nem lett volna elég, Pierre Gasly életét még egy súlyos faktor nehezítette. A francia pilótát a futam utolsó harmadában óriási fájdalmak gyötörték, ennek ellenére sikerült hat pontot szereznie.

„Az utolsó öt köröm kizárólag a túlélésről szólt. Visszafelé számoltam a köröket, mert elképesztő fájdalmaim voltak. Emiatt örülök a nyolcadik helyezésnek” – fogalmazott az autóból kiszállva.

Hirdetés
 

Gasly elmondása szerint soha nem tapasztalt még ennyire intenzív fájdalmat. „Minden bal kanyarban olyan érzésem volt, mintha valaki a beleimet szurkálná, ami nem volt kellemes. Egész pályafutásom legfájdalmasabb 15 köre volt. Nem tudom, mi történt a beleimmel, de haldokoltam az autóban. Ordítottam a fájdalomtól.”

Minden megpróbáltatás ellenére az egyszeres futamgyőztes már csak azért is örül a megszerzett néhány pontnak, mert a verseny egy pontján az első tízből is kicsúszott. „Nagyon rosszul jött ki a bokszkiállásunk. Kiálltam cserélni, és ahogy visszaértem a pályára, jött a biztonsági autó. A 14. helyre csúsztam vissza, innen sikerült felkapaszkodnom, így örülök” – tette hozzá.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mi okozhatta Gasly gyötrelmeit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!