Friss hírek

Gasly pontokban bízik a kiábrándító időmérő után

SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 11: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 11, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vasárnap győzött az Olasz Nagydíjon, a mugellói időmérő edzésen azonban kiábrándító eredményt ért el Pierre Gasly. Az AlphaTauri versenyzője csak a 16. rajthelyet szerezte meg, ám reméli, a pontszerzés azért összejön vasárnap.

A monzai diadal után Gasly nagyon optimistán érkezett meg a soron következő Toszkán Nagydíjra, ráadásul a szabadedzések alapján úgy tűnt, Mugellóban is esélye lehet egy erős eredményre.

Az időmérő viszont nem jött össze a fiatal francia számára, és már a Q1 végén búcsúzni kényszerült.

„Frusztráló volt a mai nap, mivel minden annyira jól ment egész hétvégén” – mondta csalódottan a monzai győztes.

„Az autó jó volt az edzésen, az időmérőn pedig egy kicsit jobban rátekertük a motort, és mindkét körömben a célegyenes előtt kifogytam az energiából, ami több mint egy tizedmásodpercet jelentett.”

„Ha megnézzük a lemaradást, mindössze fél tized hiányzott a Q2-höz. Egyértelműen nem jó egy ilyen pályán ennyire hátul végezni az időmérőn. Kár érte, mert minden olyan nagyszerűen ment eddig. Egyszerűen csak nem sikerült összeraknunk a dolgokat az időmérőn, és követtünk el kisebb hibákat a lehető legrosszabb pillanatban.”

Gasly azt reméli, a gyenge időmérő után erős versenyt fut majd Toszkánában.

„Meg kell találnunk a módját a felzárkózásnak, mivel tudjuk, hogy ennél gyorsabbak vagyunk. Szóval megpróbáljuk beverekedni magunkat a pontszerző zónába vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!