Gasly „pozitív beszélgetést” folytatott Markóval F1-es jövőjéről - F1VILÁG.HU

Gasly „pozitív beszélgetést” folytatott Markóval F1-es jövőjéről

HIRDETÉS
„Igazán pozitív” beszélgetést folytatott a Red Bull motorsport-tanácsadójával, Dr. Helmut Markóval Pierre Gasly. A fiatal francia azt mondja, heteken belül eldől a jövője – jó eséllyel marad az AlphaTauri csapatánál.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 15: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 15, 2021 in Northampton, England. (Photo by Mark Sutton - Pool/Getty Images)

Gasly remek teljesítményt nyújt idén is az energiaital-gyárosok kiscsapatánál, Helmut Marko pedig többször elmondta, a francia tehetség remek párost alkot a faenzai istállóval.

Miközben a Red Bull jó eséllyel 2022-re is megtartja Sergio Perezt, Gasly szinte biztosan az AlphaTaurinál folytatja.

„Ami azt illeti, Ausztriában beszélgettünk, elköltöttünk közösen egy remek ebédet” – mondta a Motorsport.com című lap kérdésére a francia pilóta.

„Sok mindenről beszéltünk, és nagyon pozitív volt egy kicsit jobban megérteni az ő álláspontjukat és terveiket, hogy miképp is látják a jövőt – hiszen egy ideig még szerződés köt minket egymáshoz.”

„És igen, meglátjuk, mit hoz a jövő. Tudom, hogy nagyon elégedettek a teljesítményemmel, és azzal, amit a csapatnak nyújtok. Szóval erre kell összpontosítanom, aztán majd meglátjuk, mi lesz. De jó volt beszélgetni vele.”

A fiatal pilóta beszélt arról is, várhatóan heteken belül eldől a jövője.

„Az én helyzetem elég világos, szerződésem van a Red Bull-lal, és nagyon jól teljesítek az AlphaTaurinál. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit csinálunk, de nyilván személy szerint szeretnék jobb pozíciókért harcolni.”

„Ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok elégedett a mostani helyemen, ez csupán egy egyéni cél, amit el akarok érni a Forma-1-ben. A jövőm jelenleg a Red Bull kezében van, és meglátjuk, mi lesz jövőre. De biztos vagyok benne, hogy pár hét múlva kiderül.”

Gasly azt mondja, a 2022-es szabályváltozások lehetőséget kínálnak az AlphaTaurinak arra, hogy előrébb lépjen a mezőnyben, ugyanakkor tudja, nehéz kihívással néznek szembe.

Hirdetés

„Ha objektíven nézzük, kétféleképpen sülhet el a dolog” – magyarázta a tavalyi Olasz Nagydíjon futamgyőzelmet is szerző pilóta.

„Ha mi leszünk azok, akik találnak valami különleges trükköt az autón, ami jól működik, akkor jó eséllyel jobb eredményeket érhetünk el jövőre. Ugyanakkor viszont lehet, hogy nem veszünk észre valami komoly dolgot, és a mérnökökkel való beszélgetések után tudom, hogy rendkívül komoly kihívás ez.”

„Rengeteg irányból el lehet indulni, egy tiszta lapot kezdünk, és nagyon-nagyon nehéz tudni, hogy hol is állunk majd. Vagy megbizonyosodni arról, hogy nem szúrunk el valamit.”

„Szóval sok az ismeretlen a jövő évvel kapcsolatban. De kétlem, hogy bárki is tudja, ki lesz majd a legerősebb a paddockban. Nyilván a topcsapatoknak jobb esélyeik vannak arra, hogy beletaláljanak, hiszen több tudással, eszközzel és létesítménnyel rendelkeznek. De semmire sincs garancia. És lehetnek meglepetések is jövőre.”

„Mi idén az autó hátulján 2019-es megoldásokat alkalmazunk. Szóval két évvel korábbiakat, mint a többiek. Úgyhogy szerintem vannak pozitívumai ennek a változásnak. Ezért is tekintek rá pozitívan. Majd meglátjuk, hogy alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!