Gasly: Rémálmaim lesznek Albon hátsó szárnyától! - F1VILÁG.HU

Gasly: Rémálmaim lesznek Albon hátsó szárnyától!

HIRDETÉS
Pontszerzésben reménykedett, végül azonban balszerencsés versenye volt Belgiumban az Alpine rutinos pilótájának, Pierre Gaslynak. A francia versenyző azt mondja, valószínűleg Alex Albon hátsó szárnyával fog majd álmodni a következő napokban.
Pierre Gasly (Alpine)

Gasly a 12. helyről vágott neki a spái versenynek, a rajtja pedig egészen jól sikerült, az Eau Rouge-ban azonban utolérte Oscar Piastri sérült McLarenjét, és mivel nem tudta azonnal kikerülni az ausztrált, rengeteg pozíciót veszített.

„Nagyon jól rajtoltam, nyertem két pozíciót is. Aztán a belső íven voltam, és azt gondoltam, lenyűgöző lesz” – mondta Gasly. „Egészen addig, amíg meg nem láttam Oscart, aki 150 km/órával lassabb volt mindenkinél, és egyszerűen beragadtam mögé. Szóval ráléptem a fékre, és csak vártam, hogy megelőzhessem őt. De aztán egy egész vonat elment mellettem, fájdalmas volt nézni őket, ahogy egyesével elhaladnak. Szerintem a 9. vagy 10. helytől lefelé mindenki megelőzött, és végül a 17. helyre kerültem, szóval nem ilyen kezdésben reménykedtünk.”

Az Alpine versenyzője egykiállásos stratégiával versenyezte végig a távot, kerékcseréje azonban igencsak lassúra sikeredett, így Alex Albon mögé csúszott vissza. Mivel a Williams egyik erőssége idén a jó végsebesség, Gasly sorsa tulajdonképpen megpecsételődött.

„Veszítettem némi időt a bokszkiállásnál, ami miatt elveszítettem a pozíciómat Alexszel szemben” – magyarázta a leintés után. „Szerintem rémálmaim lesznek a Williams hátsó szárnyától, mert ezek a srácok mintha más kategóriában versenyeznének az egyenesekben.”

„Ezen a hétvégén szinte mindent feláldoztunk a jó végsebesség érdekében, nagyon kevés leszorítóerővel köröztünk, és erősek is voltunk egész hétvégén. De fogalmam sincs, miért voltam ennyire lassú az egyenesekben.”

Gasly végül megelőzte Albont, ám végül lecsúszott a pontszerzésről: 2,8 másodperccel volt csapattársa, Yuki Tsunoda mögött ért célba a 11. helyen. A francia pilóta szombaton a 3. helyen zárta a sprintfutamot Belgiumban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly: Rémálmaim lesznek Albon hátsó szárnyától!
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!