Gasly: Remélhetőleg olyan meglepetést okozunk majd, mint annak idején a Brawn GP - F1VILÁG.HU

Gasly: Remélhetőleg olyan meglepetést okozunk majd, mint annak idején a Brawn GP

HIRDETÉS
Nagyon várja már a február végén kezdődő előszezoni tesztelést az AlphaTauri Forma-1-es csapatának versenyzője, Pierre Gasly. A francia pilóta abban bízik, képesek lesznek olyan nagy meglepetést okozni, mint 2009-ben a Brawn GP.
DOHA, QATAR - NOVEMBER 19: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 19, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Forma-1-ben az idei szezonra jelentősen megváltoznak a technikai szabályok, ez pedig azt jelenti, hogy a versenyautók is gyökeresen átalakulnak.

A királykategória csapatai jó ideje dolgoznak már az új modelleken, ám egyelőre mindenki csak találgat azzal kapcsolatban, hogy miképp alakulhatnak az erőviszonyok.

Tény, hogy a technikai szabályváltozások minden csapat számára komoly lehetőséget tartogathatnak, Pierre Gasly pedig abban bízik, csapata, az AlphaTauri is nagyot léphet előre.

„A szimulátorban az ember feltételezések alapján dolgozik. Az alapján, amit a mérnökök gondolnak, hogy milyen is lesz az autó, hogy hogyan fog viselkedni. És aztán a versenyző dolga, hogy világos visszajelzést adjon. Mik a legfőbb korlátok? Hogyan lehetne a leginkább javítani a köridőn?” – idézi a francia pilótát az Auto Motor und Sport című német szaklap.

„Ez megadja az irányt a mérnököknek. Viszont várnunk kell mindaddig, amíg pályára nem gurulunk az autóval. Addig nehéz jósolgatni. Nagyon más a helyzet, mint az elmúlt pár évben. Fontos tényező lesz, hogy milyen gyorsan cselekszünk az első teszt után. Hogy milyen gyorsan tanulunk és fejlődünk.”

Fotó: Brawn GP

Gasly hozzátette, magabiztos az új szezonnal kapcsolatban, és nagyon örülne annak, ha olyan nagy meglepetést tudnának okozni, mint a 2009-es szabályváltozások idején a Brawn GP – mely abban az évben a konstruktőri, Jenson Button révén pedig az egyéni világbajnokságot is megnyerte.

„Izgatott vagyok, hiszen ez egy lehetőség” – magyarázta Gasly. „A csapat számára, és persze számomra is. Ugyanakkor viszont naivak lennénk, ha azt mondanánk, hogy ez csak nekünk lehetőség. Bárki lépet előre egy nagyot. Én is tisztában vagyok ezzel. Tudom, hogy bármi megtörténhet, lehet jó és rossz is a helyzet.”

„De amit az autóból láttam eddig, az pozitív érzésekkel tölt el. Várom már a barcelonai tesztet. Remélhetőleg olyan meglepetést tudunk okozni, mint annak idején a Brawn GP.”

Ilyenek lesznek a 2022-es F1-es autók

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!