Gasly reméli, a Toro Rossónál versenyezhet 2018-ban - F1VILÁG.HU

Gasly reméli, a Toro Rossónál versenyezhet 2018-ban

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull juniorversenyzője, Pierre Gasly továbbra is reménykedik abban, hogy 2018-ban a Toro Rosso színeiben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Bár a Red Bull korábban jelezte, a következő idényben is Carlos Sainzot és Daniil Kvyatot szeretnék a Toro Rosso autóiba ültetni, az elmúlt hetekben egyre többször jelentek meg olyan hírek, melyek szerint Sainz távozhat az istállótól, és jövőre a Renault-nál folytathatja F1-es pályafutását.

A spanyol távozása ajtót nyithatna Gasly számára az F1-es bemutatkozás felé.

„Az egyetlen dolog, amit szeretnék, hogy az F1-ben legyek” – mondta az ifjú tehetség a Motorsport.com kérdésére. „Ha pedig ilyesmi történik [Sainz távozása – a szerk.], az csak jól jöhet, hiszen az azt jelentené, hogy van egy hely a Toro Rossónál.”

„De még nem tudjuk pontosan, mi történik, a következő pár hétben kapunk választ a kérdéseinkre. Jelenleg az egyetlen, amit tehetek, hogy szorítok azért, hogy történjenek bizonyos dolgok.”

„A Red Bullnál tudják, hogy az F1-be akarok kerülni, és az elmút 4 évben támogattak engem. Az F1 viszont egy rendkívül nehéz világ, nem minden a teljesítményről szól. A politika és a financiális helyzet is szerepet játszik sajnos, és várni kell a megfelelő lehetőségre.”

„Rajtam kívülálló okok miatt 2017-re nem jött össze. Remélhetőleg 2018-ra sikerülni fog.”

Gasly idén a Super Formula nevű sorozatban versenyez, illetve a Forma-E New York-i versenyhétvégéjén is lehetőséget kapott. Jövő héten pedig ismét F1-es autót tesztelhet, hiszen Max Verstappennel megosztják majd a munkát a Red Bull Racingnél a Magyar Nagydíjat követő hungaroringi teszten.

„Pár éve már a Red Bullnál vagyok, és valamennyi teszt kiválóan ment. A szimulátorban össze is tudnak hasonlítani Daniellel [Ricciardo] és Maxszel” – mondta a francia tehetség.

Hirdetés

„Ismerik a sebességemet, ismernek, mint versenyzőt, és figyelték a tavalyi GP2-es idényemet. De minden tiszt kiváló lehetőség arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Nem gondolom, hogy ez lesz a döntő a jövőm szempontjából, de bármi, amivel le tudom nyűgözni őket, jó, és ez egy jó lehetőség arra, hogy megmutassam, készen állok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!