Gasly rendszeresen a top 5-ben végezne idén - F1VILÁG.HU

Gasly rendszeresen a top 5-ben végezne idén

HIRDETÉS
Rendszeresen a top 5-ben szeretne végezni 2022-ben az AlphaTauri Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Pierre Gasly, de persze azt még ő maga sem tudja, hogy az olasz istálló hétfőn bemutatott új versenyautója mennyire lesz versenyképes.
Pierre Gasly, Scuderia AlphaTauri

Gasly tavaly is remek formát mutatott az AlphaTauri színeiben: Bakuban a dobogóra is felállhatott, az összetett pontversenyt pedig a 9. helyen zárta. A csapat 6. lett a konstruktőri versenyben, hétfőn pedig megmutatta a nagyközönségnek vadonatúj, 2022-es versenyautóját, mely természetesen a radikálisan megváltozott technikai szabályoknak megfelelően épült.

Az AT03-as modellel jövő héten a csapat meg is kezdi a felkészülést Barcelonában, Gasly pedig azt mondja, két lábbal a földön járnak, és pontosan tudják, lehetetlen megjósolni, mire lesz képes a vadonatúj versenyautó.

„Azt gondolom, nyitottan kell hozzáállnunk az új szezonhoz, fel kell készülnünk minden eshetőségre” – mondta a fiatal pilóta. „Új kezdet ez minden csapat számára, lényegében a nulláról indulunk. Nagy kihívás lesz a csapatok számára, hogyan fejlesszék ki a legjobb autót az új szabályoknak megfelelően. Remélem, hogy a mi esetünkben összejön majd.”

„Nem kételkedem a csapatunk képességeiben, és egyelőre nagyon elégedettek azzal a munkával, amit elvégeztek. Ahogy mindenki, ők is hónapok óta dolgoznak már rajta, de nehéz megmondani, mire számíthatunk, amíg pályára nem visszük Barcelonában. Ott már látni fogjuk, hogyan viselkedik az autó, és hogyan állunk a többiekhez képest. Meggyőződésem, hogy az idei szezon tele lesz meglepetésekkel.”

Gasly korábban többször nyilatkozta azt, kissé csalódott, hogy teljesítményével nem sikerült meggyőznie a Red Bull vezetőségét, hogy megérdemel még egy esélyt az osztrák istálló nagycsapatánál – célja ugyanis természetesen az, hogy egy napon bajnok legyen a Forma-1-ben.

Amikor a francia tehetséget arról kérdezték, a jövője szempontjából mennyire lesz vízválasztó a 2022-es szezon, Gasly így felelt: „Ugyanúgy állok hozzá az idei szezonhoz, ahogy a tavalyihoz is. Próbálok építeni arra a lendületre, amit a jó eredmények által szereztem, és továbbra is a legjobbat akarom nyújtani azzal az autóval, ami a rendelkezésemre áll. Nagyon remélem, hogy idén, ha a mezőny legelején harcolhatok, rendszeresen a legjobb 5 között, vagy még annál is feljebb végzek majd – feltéve, ha az autó elég jó ehhez. De fel kell készülnünk mindenre. Én magam is felkészültem rá, hogy minden forgatókönyvvel megbirkózzak, és ösztönözni fogom a csapatot arra, hogy mindig a legjobbat nyújtsák.”

„Tavaly nagyon közel kerültünk a konstruktőri ötödik helyhez, és remek lenne idén elérni. Még túl korai megmondani, hogy lehetséges lesz-e, de én mindig a legjobbat fogom nyújtani, és a legtöbbet hozom ki az autónkból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly rendszeresen a top 5-ben végezne idén
Sainz: A média túlhájpolta a fejlesztéseinket
Feltartás miatt elvették Piastri második rajthelyét
Hamiltonék elszúrták a beállításokat az időmérő előtt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!