Gasly sokat vár az AlphaTauri imolai fejlesztéseitől - F1VILÁG.HU

Gasly sokat vár az AlphaTauri imolai fejlesztéseitől

HIRDETÉS
Több újítást is pályára visz majd a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon az AlphaTauri Forma-1-es csapata, Pierre Gasly pedig nagyon reméli, hogy ezek az újítások a várt javulást hozzák majd az istállónak.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 08: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT03 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on April 08, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

Az előttünk álló hétvégén tartják a 2022-es Forma-1-es idény negyedik versenyét: Imolába látogat a mezőny, ahol a szezon első sprintfutamos hétvégéje fogadja a csapatokat. A legtöbb istálló épp emiatt nem is készül jelentős újításokkal, hiszen kevés idő lenne azok kiértékelésére. Az AlphaTaurinál viszont lesznek fejlesztések, a csapat francia pilótája, Pierre Gasly pedig abban bízik, ezeknek hála sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

„Lesz néhány új elem az autón, és nem arról van szó, hogy halál lassúak vagyunk. Nem gondolom, hogy olyan sok hiányzik, de elő kell állnunk néhány fejlesztéssel, ha tartani akarjuk a lépést a többiekkel” – mondta a francia tehetség. „Szóval én személy szerint izgatottan várom, mire megyünk ezekkel. Ez egy új autó, új szabályok vannak. Tudjuk, hogy az idei szezonban minden a fejlesztésekről szól.”

„Azok a csapatok, melyek gyorsabban tudják fejleszteni autóikat a többieknél, jobb idényt produkálnak majd. Azt gondolom, ez egy nagy teszt lesz számunkra, és remélhetőleg ezek a fejlesztések azt a teljesítményt nyújtják majd, amit várunk tőlük.”

Az AlphaTauri jelenleg csak a 8. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, Gasly úgy érzi, van bennük potenciál ahhoz, hogy előrébb lépjenek.

„Nyilvánvalóan az autó fejlődni fog a következő néhány hétben, de én bízom a csapatban, és bízom azokban a fejlesztésekben, amiket szállítanak. Ausztrália egy kicsit nehezebb volt a legfőbb riválisainkhoz képest, mivel a McLaren nagyot lépett előre, mint ahogy az Alpine is. De azt gondolom, elégedettek lehetünk azzal, hogy pontokat szereztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!