Gasly szerint egyértelműen jobb lett az AlphaTauri az újításoknak hála - F1VILÁG.HU

Gasly szerint egyértelműen jobb lett az AlphaTauri az újításoknak hála

Egy jelentősnek mondható fejlesztési csomaggal készült a hétvégi Francia Nagydíjra az AlphaTauri Forma-1-es csapata, az olasz istálló pedig ezen újítások kiértékelésével foglalatoskodott pénteken.

Míg Pierre Gasly a továbbfejlesztett autóval, addig Yuki Tsunoda a régebbi konfigurációval körözött a nyitóedzésen, hogy a csapat összehasonlításokat tudjon végezni. Mivel a fejlesztések a várakozásoknak megfelelően működtek, a második gyakorláson már Tsunoda is dolgozhatott velük.

Az AlphaTauri szerint az új csomag egyértelmű előrelépést jelent, ugyanezt a véleményt osztja a hazai közönsége előtt versenyző Gasly is, aki ugyanakkor rámutatott, jobban meg kell érteniük az új elemeket.

„Egyértelmű, hogy a teljesítmény tekintetében visszakerültünk a top 10-be az első edzésen elért 5., illetve a másodikon elért 7. hellyel” – mondta a francia pilóta. „Az, ahogy az autó viselkedett, sok pozitív jelzést tartogatott az új elemekkel kapcsolatban, amiket erre a hétvégére hoztunk.”

„Nagyszerű, hogy ez a csomag hazai versenyemen került fel az autóra, és jó látni ezt a sok embert a pálya körül. Most dolgoznunk kell azon, hogy megértsük mindazt, amit leteszteltünk pénteken, át kell rágnunk magunkat az adatokon, hogy összerakjuk a dolgokat a szombati időmérőre.”

Gasly elárulta, a nagy hőség miatt a gumikezelés Franciaországban kulcskérdés, ám ezen a téren sikerült előrelépniük az új elemeknek hála.

„Az autó eleje „élesebb”, reaktívabb, főleg ezekben a nyújtott kanyarokban, ahol általában tolni szokta az autó az elejét, és csúnyán túlmelegítette a gumikat. Az abroncsok még így is túlhevülnek, amin dolgoznunk kell a versenyre, de élvezetes hétvége lehet!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!