Friss hírek

Gasly szerint még több potenciál van az Alpine-ban, mint várta

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követő teszten már az Alpine autójával körözhetett Pierre Gasly, a francia tehetség pedig azt mondja, lenyűgözte őt az, amit eddig látott a francia istállóból.

Gasly az AlphaTauritól szerződik át az Alpine csapatához 2023-ban, az abu dhabi gumiteszten pedig egy teljes napot tölthetett el új csapatának idei autójával. A fiatal pilóta elárulta, nagyon hamar ráérzett a kék versenygépre, a csapatban pedig elmondása szerint rengeteg a potenciál. Gasly arról is beszélt, „nagyon pozitívan csalódott” a teszt során.

„Kezdetben kissé meglepő volt, de sikerült minden, amit szerettünk volna” – mondta a francia pilóta. „Nagyon hamar kényelmesen éreztem magam az autóban, és már értem, hogy miért végeztek negyedikként a konstruktőri bajnokságban. Szóval izgatottan várom azt, ami következik.”

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy a teszt megerősítette-e őt abban, amit vár az Alpine-tól a potenciált tekintve, Gasly így felelt: „Szerintem még több van bennük! Amit eddig láttam, hogy rendkívüli tapasztalat van a csapatnál, ezt tapasztaltam a mérnöki irodában, de a garázsban is.”

„Nem láttam még mindent, még el kell mennem Enstone-ba is, hogy lássam az eszközöket és a létesítményeket. De igazán lenyűgözött az, ahogy hozzáálltak az első tesztnaphoz.”

„Soha nem könnyű, amikor egy új ember érkezik a csapathoz. Pár napja még egymás ellen versenyeztünk, szóval minden gyorsan történt. De a lehető legjobb módon üdvözöltek, és eddig csak pozitívumokat látok. Ez pedig nagyon ígéretes a jövőre nézve.”

A fiatal versenyző év végéig még szerződésben áll jelenlegi csapatával, az AlphaTaurival, így hivatalosan csak januárban kezdheti meg a munkát az Alpine-nál.

„Egy átmeneti időszakban vagyok. Sportszakmai szempontból nyilvánvalóan már teljes mértékben a jövő évre fókuszálok az Alpine-nal. De még van pár kötelezettségem az AlphaTaurival, és aztán elkezdek dolgozni a srácokkal a következő idényen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!