Friss hírek

Gasly úgy érzi, élete formájában van

A 2021-es Forma-1-es idényben is az AlphaTauri csapatánál folytatja pályafutását Pierre Gasly – az istálló ezt szerdán délelőtt jelentette be. A fiatal francia úgy érzi, élete formájában van.

Gasly a tavalyi szezonnak még a Red Bull Racing versenyzőjeként vágott neki, ám mivel nemigen tudta tartani a lépést az osztrák istálló szupersztárjával, Max Verstappennel, év közben visszatérték a Toro Rossóhoz.

A fiatal pilóta felszívta magát, a Brazil Nagydíjon pedig egy parádés 2. helyet szerzett a csapattal, a most már AlphaTauri néven szereplő istállóval pedig idén, az Olasz Nagydíjon győzni is tudott.

Gasly jövőre is az AlphaTaurit erősíti majd – ezt szerdán hivatalos közleményben erősítette meg a csapat, a tehetséges versenyző pedig még a Portugál Nagydíj után nyilatkozott úgy, élete formájában van.

„Igen, mondhatjuk így is. Nyilván most, hogy több tapasztalattal rendelkezem, másképp tudom kezelni a hétvégéket, és mindenből egy kicsit többet tudok kihozni” – mondta a 24 esztendős tehetség a Sky Sports F1 televíziónak.

„Szóval szerintem fogalmazhatunk így. Sok területen kell még fejlődnöm, de jól megy minden, és a csapattól is megkapok mindent, amire szükségem van, hogy jól teljesítsek – szóval remek a munkakapcsolatunk.”

Gasly a kiválónak mondható 5. helyen ért célba a vasárnapi Portugál Nagydíjon, méghozzá remek előzéseket bemutatva.

„Nagyszerű verseny volt, és ahogy mondtam, igazán erősek vagyunk jelenleg. A Nürburgringen a 6. helyen végeztünk, itt az 5. pozícióban, szóval vasárnaponként sikerült tényleg mindent kihozni az autóból.”

„És én is azt érzem, hogy nagyon jó szinten teljesítek. Szóval így nyomom tovább.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!