Gasly úgy érzi, kaphat még lehetőséget élcsapatnál - F1VILÁG.HU

Gasly úgy érzi, kaphat még lehetőséget élcsapatnál

HIRDETÉS
A jelenleg az AlphaTauri szolgálatában álló Pierre Gasly azt mondja, nem mondott még le arról, hogy újra egy topcsapatnál kapjon lehetőséget a Forma-1-ben. A francia pilóta azt mondja, szerinte bőven lehetnek még lehetőségei a jövőben.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 15: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri prepares to drive in the garage during Formula 1 testing at Yas Marina Circuit on December 15, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Gasly 2019-ben kapott lehetőséget a Red Bull Racingtől, ám mivel a csapat nem volt elégedett teljesítményével, visszaküldték őt a Toro Rossóhoz.

Az azóta AlphaTauri néven szereplő istállóval Gasly a 2020-as Olasz Nagydíjon aztán megszerezte első futamgyőzelmét, tavaly pedig ugyancsak remekelt a faenzai kiscsapat színeiben. A korábbi GP2-es bajnok a 9. helyen zárta a 2021-es bajnokságot 110 megszerzett ponttal.

Amikor a fiatal pilótát arról kérdezték, lát-e esélyt arra, hogy a jövőben újra lehetőséget kap egy élcsapatnál, azt mondta, egyáltalán nem érzi úgy, hogy megrekedt volna az AlphaTaurinál.

„Nem érzem így, mert a piac változni fog” – mondta a francia versenyző az Auto Motor und Sport című szaklap kérdésére.

„Számos versenyző szerződése lejár 2023-ban. Lesznek lehetőségek. A Forma-1-ben minden nagyon gyorsan történik. Nem igazán aggódom. Vannak lehetőségek, jól tudom. Meglátjuk, ha eljön az ideje.”

„Jelenleg a versenyhétvégére fókuszálok, a saját teljesítményemre. A legjobbat nyújtom. A legtöbb, amit tehetek, hogy megismétlem az olyan eredményeket, mint a mexikói – ahol ötödik lettem az időmérőn a Mercedes és a Red Bull mögött egy középmezőnybeli autóval.”

„Biztosan jobban teljesítenék egy gyorsabb autóval. Ez az egyetlen, amit számít.”

Gasly hozzátette, a 2022-es új szabályok nagy lehetőséget kínálhatnak csapatának, ugyanakkor viszont az sincs kizárva, hogy hátrébb csúsznak majd a mezőnyben.

„Egy tökéletes világban a legjobb, ami tehetnénk, hogy a második helyen végzünk. A Red Bull mindig előttünk lesz. De csak akkor jöhet ez össze, ha mindenki elszúrja a dolgokat az új autóval. A legvadabb álmaimban fordulhat csak elő, nem reális a gondolat.”

Hirdetés

„Az új szabályokra ugyanakkor lehetőségként tekintünk. Mindenki tiszta lappal indul, így találhatunk valamit, amit a többiek talán nem vettek észre. És ez potenciálisan sokat számíthat.”

„Másfelől viszont el lehet menni a rossz irányba is a tervezéssel. Az kellemetlen meglepetés lenne. Viszont minden eshetőségre fel vagyok készülve.”

„Talán jobban mennek majd a dolgok, mint a legutóbbi idényben, és ott tartunk majd, ahol a McLaren most. Vagy maradunk ott, ahol eddig. De lehet, hogy azért harcolunk majd, hogy bejussunk a top 10-be, vagy még rosszabb. Muszáj reálisan látni a dolgokat.”

„Kemény év lehet az idei. Egy olyan idény van mögöttünk, melynek során rendre a top 6-ban, vagy a top 10-ben voltunk. De észben kell tartani, hogy rosszabbul is alakulhatnak a dolgok. Viszont szeretnénk pozitívan gondolkodni.”

Gasly hozzátette, egyelőre nem tudja, hosszabb távon milyen jövő vár rá a Forma-1-ben, momentán a Red Bull döntésein múlik a sorsa.

„A szerződés 2023-ig szól. Jelenleg a cél, hogy ülésem legyen 2024-ben. Ahogy mondtam, a Forma-1-ben nagyon gyorsan változnak a dolgok. Nem tudom, hogy a Red Bull mihez kezd velem, hogy folytatni akarják-e, vagy elengednek előtte. A későbbiekben egyeztetünk majd erről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!