Friss hírek

Gasly úgy véli, erősebb lehet a folytatásban

A Red Bull Racing francia pilótája mondhatni hozta a szokásos formáját. A délután folyamán azonban végül a két Mclaren mögött zárt, Pierre azonban nem csügged, szerinte holnapra többet fog gyorsulni ő is és a pálya is.

Ugyan a Paul Ricard versenypálya nem éppen a Red Bullnak fekszik a legjobban, Gasly számára mégis nagy lehetőség, hogy egy versenyképes technikával indulhat hazai nagydíján. Délelőtt hozta a kötelezőt és a hatodik lett, délutánra azonban kisebb meglepetésre a két Mclaren is elé keveredett. A francia azonban nem látja vészesnek a helyzetet:

Volt pár fejlesztésünk, amit tesztelni kellett, most pedig le kell ülni alaposan kielemezni az adatokat, hogy holnapra egy jobb teljesítmény álljon össze. Összességében még korai lenne ítéletet mondani a változtatásokról, meglátjuk, mit mondanak a számok. Egy kicsivel nagyobb teljesítményre készültünk, és meg kell vizsgálni, hogy azt kaptuk-e, amire számítottunk. – mondta Gasly.

Hirdetés
 

A szabadedzéseken látható volt, hogy minden pilóta küszködött a gumikkal:

A pályát újra aszfaltozták és ez mindenkinek nehézséget okoz a gumik kezelése és a tapadás terén. Másra számítottunk, de a többiek is szenvedtek az abroncsokkal, szóval jól kell dolgoznunk ma este, és holnap meglátjuk, mi lesz a jobb körülmények között

A Honda egy erőteljesebb, úgynevezett hármas specifikációjú motort fog a hétvége folyamán beszerelni a Red Bull, illetve a toro rossós Kvyat autójába. Gasly azonban egyelőre a sikánokban látja a potenciált:

A sikánok kedveznek nekünk, az egyenesekben ugyanis még nem tudjuk tartani a tempót a Mercedesszel és a Ferrarival. De szívesen megnézném sikán nélkül a Mistral egyenest, mert például Bakuban is a hosszú egyenes segített hozzá az előzésekhez.” – nyilatkozta Gasly.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly úgy véli, erősebb lehet a folytatásban
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!