Gasly úgy véli, erősebb lehet a folytatásban

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 21: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 21, 2019 in Le Castellet, France. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZQAUZWC92511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull Racing francia pilótája mondhatni hozta a szokásos formáját. A délután folyamán azonban végül a két Mclaren mögött zárt, Pierre azonban nem csügged, szerinte holnapra többet fog gyorsulni ő is és a pálya is.

Ugyan a Paul Ricard versenypálya nem éppen a Red Bullnak fekszik a legjobban, Gasly számára mégis nagy lehetőség, hogy egy versenyképes technikával indulhat hazai nagydíján. Délelőtt hozta a kötelezőt és a hatodik lett, délutánra azonban kisebb meglepetésre a két Mclaren is elé keveredett. A francia azonban nem látja vészesnek a helyzetet:

Volt pár fejlesztésünk, amit tesztelni kellett, most pedig le kell ülni alaposan kielemezni az adatokat, hogy holnapra egy jobb teljesítmény álljon össze. Összességében még korai lenne ítéletet mondani a változtatásokról, meglátjuk, mit mondanak a számok. Egy kicsivel nagyobb teljesítményre készültünk, és meg kell vizsgálni, hogy azt kaptuk-e, amire számítottunk. – mondta Gasly.

A szabadedzéseken látható volt, hogy minden pilóta küszködött a gumikkal:

A pályát újra aszfaltozták és ez mindenkinek nehézséget okoz a gumik kezelése és a tapadás terén. Másra számítottunk, de a többiek is szenvedtek az abroncsokkal, szóval jól kell dolgoznunk ma este, és holnap meglátjuk, mi lesz a jobb körülmények között

A Honda egy erőteljesebb, úgynevezett hármas specifikációjú motort fog a hétvége folyamán beszerelni a Red Bull, illetve a toro rossós Kvyat autójába. Gasly azonban egyelőre a sikánokban látja a potenciált:

A sikánok kedveznek nekünk, az egyenesekben ugyanis még nem tudjuk tartani a tempót a Mercedesszel és a Ferrarival. De szívesen megnézném sikán nélkül a Mistral egyenest, mert például Bakuban is a hosszú egyenes segített hozzá az előzésekhez.” – nyilatkozta Gasly.  

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!