Friss hírek

Gasly a betegségéről: „Mintha pofon vágtak volna”

Bár csütörtökön még alig tudott felkelni az ágyból, pénteken már mindkét edzésen ott ült az AlphaTaurijában Pierre Gasly, aki szerint rosszulléte a csapatban valós aggodalmat ébresztett a hétvégi szereplését illetően.

Csütörtökön került nyilvánosságra a hír Gasly betegségéről, ami miatt a francia aznap nem is jelent meg a monzai paddockban, felmentést kapott a médiakötelezettségei alól. Három napnyi fekvés után péntekre azonban össze tudta szedni magát annyira, hogy részt vegyen a szabadedzéseken, amelyeket a 13. és a 14. helyen zárt.

„El kell ismernem, az első néhány körben úgy éreztem magam, mint akit pofon vágtak, hiszen az előző három napot az ágyban és a kanapén töltöttem. Tudtam, hogy nehéz lesz a visszatérés, de az orvosok azt mondják, hogy innen már csak javulni fogok” – fogalmazott Gasly a paddockban tartott sajtótájékoztatóján.

Hirdetés
 

A 26 éves versenyző úgy érzi, ha egy nappal korábban lett volna az edzés, ki kellett volna azt hagynia, hiszen csütörtöki állapotában még lehetetlennek érezte a vezetést. Emiatt komoly aggodalmak voltak a csapatban annak kapcsán is, hogy péntekre kellően feljavul-e az állapota. „Már csak ezért is örülök, hogy autóba tudtam ülni pénteken, még ha nem is voltam százszázalékos. De ahhoz megfelelőnek bizonyult az állapotom, hogy képes legyek vezetni. Szombatra pedig már csak jobb lesz.”

Végül nem volt ugyan szükség Gasly helyettesítésére, ami komoly nehézséget is okozhatott volna az AlphaTaurinak, hiszen a Red Bull két tartalékversenyzőjének egyike az F1-ben legutóbb 2011-ben versenyző Sebastien Buemi, a másik pedig a még csekély F1-es tapasztalattal rendelkező, a Forma-2-ben ténykedő Liam Lawson.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly a betegségéről: „Mintha pofon vágtak volna”
Alonso: Amit Verstappen tud, azt nem lehet tanítani!
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!