Gaslyék tovább dolgoznak a fejlesztéseken a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Gaslyék tovább dolgoznak a fejlesztéseken a Hungaroringen

A hétvégi Magyar Nagydíjon tovább folytatja az új fejlesztések kiértékelését az AlphaTauri Forma-1-es csapata. Pierre Gasly azt mondja, azért külön öröm számára Magyarországon versenyezni, mert a Hungaroring a vezetési élményt tekintve a kedvencei közé tartozik.

Gasly hazai környezetben versenyezhetett múlt hétvégén, Franciaországban, ám sajnos nem úgy alakult a hétvége, ahogy szerette volna: bár a csapat által pályára vitt fejlesztések a várakozásoknak megfelelően működtek, végül sem neki, sem csapattársának, Yuki Tsunodának nem jött össze a pontszerzés Le Castellet-ben.

Az olasz kiscsapat ezért a hétvégén, a Hungaroringen tovább folytatja a munkát az újításokkal – a pálya ráadásul tökéletesen alkalmas lesz erre, hiszen a fejlesztésekkel az AlphaTauri célja az volt, hogy növelje az AT03-as kódjelű versenyautó leszorítóerejét.

 

„Pénteken jó teljesítményt nyújtottak az új fejlesztéseink, de nem tudtuk kihozni belőlük a maximumot szombaton és vasárnap” – mondta Gasly. „Ezért pont nélkül távoztunk Franciaországból. Egy kicsit több időre lesz szükségünk ahhoz, hogy kiértékeljük az új csomagot, de nyilván néhány napot tudunk csak az autóban tölteni. Viszont tudom, hogy a mérnökeim minden adaton átrágják magukat, így kipróbálhatunk további dolgokat a hungaroringi nyitónapon, ahol egy újabb forró hétvége vár ránk.”

A fiatal pilóta bizakodóan várja a hungaroringi száguldást, hiszen amellett, hogy az elmúlt években remekül szerepelt a Magyar Nagydíjakon, a pályát is nagyon kedveli.

„Általában jól teljesítek Magyarországon, mindig sikeres voltam ott, az elmúlt három versenyen két hatodik és egy ötödik helyet szereztem, tavaly pedig a leggyorsabb kört is megfutottam. Nagyon szeretem a pálya vonalvezetését, nagyon kanyargós és technikás, és kevés egyenes van. Egyedülálló a maga módján, és tényleg el lehet kapni a ritmust. Ami a vezetési élményt illeti, a Hungaroring is ott van a kedvenceim között! Mint mindig, most is nagyon fontos lesz, hogy jól szerepeljünk az időmérőn, mivel előzni tradicionálisan nagyon nehéz. Ezután a verseny után jön majd a nyári szünet, és jó lenne egy remek eredménnyel a tarsolyomban elmenni pihenni – nemcsak nekem, de az egész csapatnak.”

„Sok leszorítóerőre van szükség ezen a pályán, hasonlóképp, mint Monacóban, és a fejlesztéseink épp ezt a célt szolgálják. Mindent megteszünk azért, hogy úgy teljesítsünk, ahogy véleményünk szerint teljesítenünk kellene. A légkör mindig nagyszerű a Hungaroringen. Mindig hatalmas közönség látogat ki, amikor pedig visszamegyünk a városba este, a rajongók a hotelnél várnak bennünket, és nagyon izgatottak a verseny miatt. Érdekes lesz látni, hogy milyen show-val tudunk majd szolgálni ezekkel az új autókkal ezen a szűk pályán. Remélem, hogy jól tudunk teljesíteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!