Friss hírek

Gaslynak fogalma sincs, miért küszködött a Hungaroringen

A Red Bull versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, fogalma sincs arról, miért nem tudott jó teljesítményt nyújtani a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

A francia versenyző számára nehezen indult az idény, a Brit Nagydíjon azonban úgy tűnt, sikerült összekapnia magát, és az F1VILÁG.HU-nak adott exkluzív interjújában is arról beszélt még Hockenheimben, úgy érzi, jó úton jár, és egyre inkább képes lesz felvenni a versenyt csapattársával, Max Verstappennel.

A Német Nagydíjon viszont kétszer is összetörte autóját, a Hungaroringen pedig egész egyszerűen nem tudott lépést tartani Verstappennel, aki a pole-ból indulva a 2. helyen ért célba.

A kiábrándító szereplés után Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy nyilatkozott, Gasly gyenge formája „kezd ártani” az istállónak, habár kitartanak a versenyző mellett, és eszük ágában sincs megválni tőle szezon közben.

Gasly azt mondja, maga sem érti, miért volt olyan lassú a hungaroringi időmérőn, illetve a futamon.

„A péntek erős volt, jól indultak a dolgok, és aztán a harmadik edzés után elveszett a tempó, sokat küszködtem a tapadással” – mondta a francia. „Az időmérő nehéz volt. Nem sikerült maximalizálni, de egyértelműen nem volt hasonló tempónk ahhoz, hogy az élen harcoljunk. A versenyen pedig ugyanez volt.”

„Meg kell értenünk, miért veszítettünk ennyi tempót, és miért küszködtünk ennyire, hogy erősebben térjünk vissza Spában.”

Gasly azt mondja, csak „pár dolgon” változtattak az autón a pénteki edzések után, és egyáltalán nem biztos abban, hogy ezek jelentik a választ a küszködésre.

A fiatal pilóta azzal kapcsolatban is sötétben tapogatózik, hogy a remekül sikerült silverstone-i hétvége után miért nem tudott jól szerepelni Németországban és Magyarországon.

Arra a kérdésre, hogy érti-e, mi történt, Gasly így felelt: „Nem igazán. A hétvége, ahogy mondta, jól indult. Jó volt a tempónk, még a többiekhez képest is – jobb, mint általában. És aztán a 3. edzés után megváltozott minden. Szóval nincs egyértelmű válasz jelenleg. Meg kell értenünk, ki kell elemeznünk a srácokkal.”

„Azt gondolom, mindenkinek jól jön most a szünet, kikapcsolhatunk és értékelhetjük az első hónapokat: mi ment rosszul, mit csinálhattunk volna jobban, hogy megerősödjünk az év második felére.”

„Sok leckét megtanulhattunk. Van még tennivaló, de meg fogunk bizonyosodni arról, hogy erősebbek legyünk a szezon következő részében.”

Arra a kérdésre, hogy a jövőjével kapcsolatos spekulációk miatt óvatosabban versenyzett-e, Gasly így felelt: „Nem. Nem igazán figyelek az efféle dolgokra. Próbálom a lehető legjobban végezni a munkám, együtt dolgozom a srácokkal – ez az egyetlen, amit csinálok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!