Gaslynak fogalma sincs, miért küszködött a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Gaslynak fogalma sincs, miért küszködött a Hungaroringen

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, fogalma sincs arról, miért nem tudott jó teljesítményt nyújtani a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.
MONTREAL, QC - JUNE 09:  Pierre Gasly of France and Red Bull Racing speaks with his race engineer Mike Lugg on the grid before the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2019 in Montreal, Canada.  (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZKNA3Q1H2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A francia versenyző számára nehezen indult az idény, a Brit Nagydíjon azonban úgy tűnt, sikerült összekapnia magát, és az F1VILÁG.HU-nak adott exkluzív interjújában is arról beszélt még Hockenheimben, úgy érzi, jó úton jár, és egyre inkább képes lesz felvenni a versenyt csapattársával, Max Verstappennel.

A Német Nagydíjon viszont kétszer is összetörte autóját, a Hungaroringen pedig egész egyszerűen nem tudott lépést tartani Verstappennel, aki a pole-ból indulva a 2. helyen ért célba.

A kiábrándító szereplés után Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy nyilatkozott, Gasly gyenge formája „kezd ártani” az istállónak, habár kitartanak a versenyző mellett, és eszük ágában sincs megválni tőle szezon közben.

Gasly azt mondja, maga sem érti, miért volt olyan lassú a hungaroringi időmérőn, illetve a futamon.

„A péntek erős volt, jól indultak a dolgok, és aztán a harmadik edzés után elveszett a tempó, sokat küszködtem a tapadással” – mondta a francia. „Az időmérő nehéz volt. Nem sikerült maximalizálni, de egyértelműen nem volt hasonló tempónk ahhoz, hogy az élen harcoljunk. A versenyen pedig ugyanez volt.”

„Meg kell értenünk, miért veszítettünk ennyi tempót, és miért küszködtünk ennyire, hogy erősebben térjünk vissza Spában.”

Gasly azt mondja, csak „pár dolgon” változtattak az autón a pénteki edzések után, és egyáltalán nem biztos abban, hogy ezek jelentik a választ a küszködésre.

A fiatal pilóta azzal kapcsolatban is sötétben tapogatózik, hogy a remekül sikerült silverstone-i hétvége után miért nem tudott jól szerepelni Németországban és Magyarországon.

Arra a kérdésre, hogy érti-e, mi történt, Gasly így felelt: „Nem igazán. A hétvége, ahogy mondta, jól indult. Jó volt a tempónk, még a többiekhez képest is – jobb, mint általában. És aztán a 3. edzés után megváltozott minden. Szóval nincs egyértelmű válasz jelenleg. Meg kell értenünk, ki kell elemeznünk a srácokkal.”

Hirdetés

„Azt gondolom, mindenkinek jól jön most a szünet, kikapcsolhatunk és értékelhetjük az első hónapokat: mi ment rosszul, mit csinálhattunk volna jobban, hogy megerősödjünk az év második felére.”

„Sok leckét megtanulhattunk. Van még tennivaló, de meg fogunk bizonyosodni arról, hogy erősebbek legyünk a szezon következő részében.”

Arra a kérdésre, hogy a jövőjével kapcsolatos spekulációk miatt óvatosabban versenyzett-e, Gasly így felelt: „Nem. Nem igazán figyelek az efféle dolgokra. Próbálom a lehető legjobban végezni a munkám, együtt dolgozom a srácokkal – ez az egyetlen, amit csinálok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!