Gaslynak kiábrándító szezonja volt, de vannak azért pozitívumok - F1VILÁG.HU

Gaslynak kiábrándító szezonja volt, de vannak azért pozitívumok

Bár a puszta eredmények tekintetében kiábrándítóan alakult a 2024-es Forma-1-es szezon Pierre Gasly számára, a francia versenyző úgy érzi, sikerült jól összeszoknia az Alpine csapatával.

A rutinos versenyző az idei szezonban csatlakozott a francia istállóhoz, kilépve a Red Bull kötelékéből, és bár nagy reményekkel szerződött az Alpine-hoz, végül nem igazán sikerült jó eredményeket elérniük az elmúlt idény során. Gasly mindössze a 11. helyen zárta az egyéni pontversenyt, igaz, Hollandiában sikerült dobogóra állnia.

A 27 esztendős versenyző elismerte, az általános teljesítményükkel nem lehetnek elégedettek, hiszen az Alpine csupán a 6. helyen zárta a konstruktőri versenyt, mégis úgy érzi, sikerült jól összeszoknia az enstone-i istállóval.

„Nehéz azt mondani, hogy az ember elégedett egy ilyen szezonnal, mely során nem tudott olyan sok pontot szerezni” — mondta a francia versenyző. „Ha objektíven nézzük, akkor kicsit kiábrándító volt az általános teljesítményünket látva, én viszont személy szerint örülök annak az előrelépésnek, amit sikerült megtennem.”

„Egy új csapathoz érkeztem, rengeteg mindent kellett tanulnom, rengeteg mindenhez kellett hozzászoknom. És igen, úgy éreztem, sikerült beülnöm és teljesítenem, próbáltam a legtöbbet kihozni az autóból hétvégéről hétvégére. Nyilván bárcsak jobb pozíciókért harcolhattunk volna.”

„Összességében viszont úgy érzem, nagyon jól dolgozunk együtt a csapattal. Csupán egy jobb csomagra van szükségünk, és jobb sebességre a következő évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gaslynak kiábrándító szezonja volt, de vannak azért pozitívumok
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!