Gaslyra eltiltás várhat, a francia szóhoz sem jut a történtek után - F1VILÁG.HU

Gaslyra eltiltás várhat, a francia szóhoz sem jut a történtek után

Komoly bajba kerülhet a vasárnapi Ausztrál Nagydíj után az Alpine versenyzője, Pierre Gasly, aki akár egy versenyre szóló eltiltást is kaphat melbourne-i balesetét követően.

Pedig a rutinos versenyző parádés versenyt futott, és jó darabig úgy tűnt, az 5. helyen fejezheti be a vasárnapi száguldást. A verseny utolsó újraindításánál azonban balesetbe keveredett: elfékezte magát az 1-es kanyarban, és végül összeütközött csapattársával, Esteban Oconnal, mely miatt mindketten kiestek.

A versenybírók a futam után jelezték, beidézik a két pilótát, és amennyiben Gaslyt találják vétkesnek a francia versenyző komoly bajba kerülhet. Jelenleg ugyanis 10 büntetőpont van a számláján, 12 pont után pedig automatikusan egy versenyes eltiltás jár.

 

Az Alpine pilótája a verseny után természetesen rendkívül csalódottan nyilatkozott.

„Nincs mit mondanom. Rettenetesen csalódott vagyok, és csak a pozitívumokra szeretnék fókuszálni” – mondta Gasly. „Nem számítottunk arra, hogy az egyik Ferrarival, és Fernandóval fogunk harcolni a verseny nagy részében.”

„Ez minden, amire emlékezni fogunk erről a versenyről. Nem tudom megfogalmazni, mennyire csalódott vagyok, hogy itt állok, miközben a többiek még futnak egy kört…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gaslyra eltiltás várhat, a francia szóhoz sem jut a történtek után
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!