Friss hírek

Gaslyt elcsábítaná az Alpine a Red Bulltól

Továbbra is zajlanak az események a pilótapiacon: az Alpine F1-es csapatánál eddig is meglehetősen fordulatosan alakultak a 2023-as pilótapárosuk körüli események, most pedig Pierre Gasly neve merült fel mint lehetséges jelölt.

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer nemrégiben úgy nyilatkozott, amíg hivatalosan nem tisztázódik az Oscar Piastri-ügy, addig nem gondolkodnak más versenyzőn. 

A Motorsport.com forrásai szerint azonban az Alpine már jelezte a Red Bull felé, hogy Pierre Gasly iránt érdeklődnek. A francia versenyző és csapata, az AlphaTauri júniusban jelentette be, hogy 2023-ban is együtt folytatják, így Gasly jövője már biztosított a mezőnyben. 

Hirdetés
 

Az AlphaTauri többnyire a Red Bull számára neveli ki a versenyzőket, azonban Gasly már 2019-ben kapott egy esélyt a nagycsapattól, és Christian Horner szerint nem várható, hogy a közeljövőben ismét lehetőséget adnak a francia pilótának. Éppen ezért elképzelhető, hogy a Red Bull zöld utat ad Gasly számára, hogy az Alpine-nál próbáljon szerencsét. 

Így a Red Bull pedig lehetőséget adhatna egy fiatal pilótának arra, hogy az AlphaTauriba üljön – a hírek szerint Helmut Markónál Mick Schumacher neve is felmerült, valamint olyan pletykák is szárnyra kaptak, melyek szerint Marko a McLaren-kötődésű Colton Herta iránt érdeklődik. (Problémát jelent azonban, hogy Herta jelenleg nem rendelkezik az F1-hez szükséges szuperlicensszel.) 

Gasly a Magyar Nagydíjon az F1Világnak adott exkluzív interjújában elárulta, azért hosszabbított az AlphaTaurival, mert úgy gondolja, jelenleg ez a legjobb opció számára.

„Megvitattuk ezt a dolgot a Red Bull-lal, hiszek ebben a csapatban, hiszek ezekben az emberekben” – mondta Gasly. „És igen, átgondolva az összes lehetőséget, számba véve az akkor rendelkezésre álló információkat, egyértelműen ez volt a lehető legjobb opció. És tudom, hogy mit akarunk elérni. Voltak dobogós eredményeink, volt egy győzelmünk… Az idei év nehezebben alakul, de tudom, hogy amennyiben teljesen ki tudjuk használni a csapatban rejlő potenciált, szép dolgokat érhetünk el.”

A francia pilóta ugyanakkor hozzátette, saját céljait nem biztos, hogy az AlphaTaurival tudja elérni. 

„Ám hogy ezek összhangban vannak-e az egyéni céljaimmal, a futamgyőzelmekkel… Nem fogok hazudni, feltehetően nem ez a legjobb opció” – mondta őszintén. „De az én feladatom mostantól kezdve az, hogy toljam előre ezt a csapatot, és a lehető legtöbb sikert elérjük közösen. És számomra ez nagyon fontos. Tavaly az AlphaTauri/Toro Rosso történetének legjobb szezonját produkáltuk a Forma-1-ben, és én ilyen sikereket akarok elérni velük, amíg tart a szerződésem.”

Piastri és Gasly mellett azonban több pilóta neve is felmerült az Alpine-nál: a McLarentől távozó Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, Mick Schumacher, a Formula-E-versenyző Nyck de Vries, valamikor az Alfa Romeo juniorja, Theo Pourchaire is a lehetőségek között szerepel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gaslyt elcsábítaná az Alpine a Red Bulltól
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!