Friss hírek

Gaslyt lenyűgözte Alonso „ijesztő” végsebessége

„Ijesztőnek” találta Fernando Alonso végsebességét a bakui nyitónapon az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly, aki ezzel együtt úgy érzi, ők is jó eredményekért harcolhatnak a Forma-1-es Azeri Nagydíjon.

A pénteki edzésnapon az Alpine versenyautó érték el a legmagasabb végsebességet a bakui pálya hosszú egyenesében: Esteban Ocon 342, míg Fernando Alonso 337 km/h-val repesztett a hivatalos mérések szerint. A spanyoltól nem sokkal maradt le Pierre Gasly sem a maga 336 km/h-jával, az edzésnap végén mégis az Alpine teljesítményét méltatta.

„Szerintem benne vagyunk a sűrűjében, és nem vagyunk egyedül” – mondta Gasly. „Azt kell mondjam, nagyon lenyűgözött Alonso, illetve az Alpine végsebessége. Az utolsó kanyarból kijövet 3-4 tizedet veszítettünk hozzájuk képest. Meg kell néznem, hogy volt-e szélárnyéka, mert elég ijesztő volt!”

Hirdetés
 

Gasly a 6. legjobb idővel zárt pénteken, és igazán optimistán várja a folytatást: szerinte jó helyekért harcolhatnak majd a hétvégén.

„Ott vagyunk elöl, Alonso is ott van, mint ahogy a Mercedes is, és persze tudjuk, hogy amikor eljön az időmérő, akkor [Lando] Norris is odateszi magát” – folytatta a francia. „Nem akarok persze túlságosan lelkesedni, hiszen Monacóban is lenyűgöző péntekünk volt, és aztán tudjuk, mi történt ott. De eddig jól alakultak a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!