Gaslyt lenyűgözte Verstappen fejlődése az F1-es bemutatkozása óta - F1VILÁG.HU

Gaslyt lenyűgözte Verstappen fejlődése az F1-es bemutatkozása óta

HIRDETÉS
A jelenleg az AlphaTauri színeiben versenyző Pierre Gasly elárulta, lenyűgözte őt az a fejlődés, amit korábbi csapattársa, Max Verstappen ért el Forma-1-es bemutatkozása óta.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 27: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri talk in the Drivers Press Conference prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 27, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

A holland pilóta 2015-ben debütált a Forma-1-ben a Toro Rosso színeiben, 2019-ben pedig a Red Bullnál Gasly az ő oldalán versenyezhetett egy fél idényen át. Miközben a francia tehetség F1-es pályafutása újraépítésén dolgozik kőkeményen, addig Verstappen tavaly a száguldó cirkusz legjobbja lett Lewis Hamiltont legyőzve.

A két fiatal pilóta már az alsóbb kategóriában is egymás ellen versenyezhetett, így Gasly igazán jól tudja, mennyit és miben fejlődött Verstappen az évek során.

„Az elmúlt 15 évben Max ellen versenyeztem, már a Forma-1 előtt is. Mindig intenzív volt ellene küzdeni” – mondta Gasly az Express Sport című lapnak. „És én ezt mindig imádtam, imádtam azokat a küzdelmeket, szoros csatákat, amiket megvívtunk egymással. Ő nyilván egy rendkívül tehetséges versenyző. Kitűnő pilóta.”

„Azt gondolom, a tapasztalat, illetve az, amit felépített a Red Bull Racinggel, egy hihetetlenül hatékony csomaggá teszi őket.”

Gasly kifejtette, Verstappen már akkor is elképesztő sebességet mutatott, amikor 17 évesen bemutatkozott a Forma-1-ben, ám azóta sokkal érettebb versenyzővé vált.

„Egy kicsit talán nyers volt, amikor megérkezett az F1-be. Nagyon agresszív volt, és elkövetett pár hibát az elején, habár mindig rendkívül versenyképes volt. De úgy gondolom, hogy az elmúlt néhány évben abszolút bizonyította, milyen potenciál van benne. Alig követ el hibákat, hétvégéről hétvégére kiválóan teljesít, és tényleg a legjobban teljesít azzal, amit a Red Bull kínál neki.”

„Igazán lenyűgöző, de ahogy mondtam, mindig nagyon látványos ellene versenyezni, és remélem, hogy lesz néhány igazán jó és intenzív küzdelmem ellene a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!