Friss hírek

Generációváltás: Neves szakemberek távoznak a Mercedes F1-es csapatától!

Komoly átszervezésekbe kezd a Mercedes Forma-1-es csapata, 2019-től kezdődően így vezetői szinten is jelentős változások lépnek életbe a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő istállónál.

A Mercedes csütörtökön adott ki sajtóközleményt, melyben leírja, Aldo Costa a következő idénytől kezdődően a csapat technikai tanácsadójaként folytatja tevékenységét, így több időt tud majd eltölteni családjával olaszországi otthonában.

Hirdetés
 

Costa 2011-ben csatlakozott a német csapathoz, korábban a Ferrarinál és a Minardinál tevékenykedett, és kulcsszerepet vállalt a Mercedes elmúlt évekbeli sikereiben.

A jövő évtől tervezett átalakítások miatt az Aldo Costa vezette mérnöki csoportot kibővítették az elmúlt hónapokban, és a következő időszakban még nagyobb figyelmet fordítanak majd a versenyautó tervezésére. Ezen csoport vezetésével John Owen főtervezőt bízták meg, aki James Allison technikai igazgató irányítása mellett dolgozik majd.

Emellett Mark Ellis teljesítményért felelős vezető távozik jelenlegi posztjáról, a 2019-es év második felében elköszön az istállótól. Ő 2014-ben tért vissza a brackley-i istállóhoz, miután hat évet töltött el a Red Bull Racing Forma-1-es csapatánál. Korábban a BAR-nál, illetve a Jaguarnál is dolgozott a királykategóriában.

Az autódinamikáért felelős vezető szakember, Loic Serra veszi át az ő feladatait 2018 végén, Ellis pedig az ezt követő fél évben minden támogatást megad neki a gördülékeny átmenet érdekében

„Ez egy jelentős pillanat csapatunk számára, és egyúttal egy óriási lehetőség is” – mondta Toto Wolff.

„Számos alkalommal elmondtuk már, hogy egy eredményes szervezetet nem lehet befagyasztani: ez egy dinamikus struktúra, és büszke vagyok arra, hogy képesek vagyunk gördülékenyen átadni a stafétát a következő generációs vezetőknek csapaton belül.”

„Hónapok óta folynak az egyeztetések Markkal és Aldóval arról, hogyan lehetne a legjobban beiktatni ezt az átmenetet, és hogyan aktivizáljuk utódaikat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Generációváltás: Neves szakemberek távoznak a Mercedes F1-es csapatától!
Gasly szerint még több potenciál van az Alpine-ban, mint várta
Palou lesz a McLaren egyik tartalékosa 2023-ban
Aktív aerodinamikával hátráltatnák az élen haladó autót a Forma-1-ben
A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra
Binotto távozása óriási feladat elé állítja a Ferrarit

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!