Generációváltás: Neves szakemberek távoznak a Mercedes F1-es csapatától!

Fotó: Pirelli
Valtteri Bottas Mercedes

Komoly átszervezésekbe kezd a Mercedes Forma-1-es csapata, 2019-től kezdődően így vezetői szinten is jelentős változások lépnek életbe a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő istállónál.

A Mercedes csütörtökön adott ki sajtóközleményt, melyben leírja, Aldo Costa a következő idénytől kezdődően a csapat technikai tanácsadójaként folytatja tevékenységét, így több időt tud majd eltölteni családjával olaszországi otthonában.

Costa 2011-ben csatlakozott a német csapathoz, korábban a Ferrarinál és a Minardinál tevékenykedett, és kulcsszerepet vállalt a Mercedes elmúlt évekbeli sikereiben.

A jövő évtől tervezett átalakítások miatt az Aldo Costa vezette mérnöki csoportot kibővítették az elmúlt hónapokban, és a következő időszakban még nagyobb figyelmet fordítanak majd a versenyautó tervezésére. Ezen csoport vezetésével John Owen főtervezőt bízták meg, aki James Allison technikai igazgató irányítása mellett dolgozik majd.

Emellett Mark Ellis teljesítményért felelős vezető távozik jelenlegi posztjáról, a 2019-es év második felében elköszön az istállótól. Ő 2014-ben tért vissza a brackley-i istállóhoz, miután hat évet töltött el a Red Bull Racing Forma-1-es csapatánál. Korábban a BAR-nál, illetve a Jaguarnál is dolgozott a királykategóriában.

Az autódinamikáért felelős vezető szakember, Loic Serra veszi át az ő feladatait 2018 végén, Ellis pedig az ezt követő fél évben minden támogatást megad neki a gördülékeny átmenet érdekében

„Ez egy jelentős pillanat csapatunk számára, és egyúttal egy óriási lehetőség is” – mondta Toto Wolff.

„Számos alkalommal elmondtuk már, hogy egy eredményes szervezetet nem lehet befagyasztani: ez egy dinamikus struktúra, és büszke vagyok arra, hogy képesek vagyunk gördülékenyen átadni a stafétát a következő generációs vezetőknek csapaton belül.”

„Hónapok óta folynak az egyeztetések Markkal és Aldóval arról, hogyan lehetne a legjobban beiktatni ezt az átmenetet, és hogyan aktivizáljuk utódaikat.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS