Giovinazzi a Haas autóját vezetheti Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Giovinazzi a Haas autóját vezetheti Szingapúrban

HIRDETÉS
Fotó: Haas F1 Team

Azok után, hogy Monzában mégsem ülhetett autóba, a Haas Forma-1-es csapata a Szingapúri Nagydíj nyitóedzésén lehetőséget ad a Ferrari tartalékversenyzőjének, Antonio Giovinazzinak.

Az olasz tehetség a tervek szerint hazai közönsége előtt, az Olasz Nagydíj első szabadedzésén vezethette volna az amerikai istálló autóját, a csapat azonban attól tartott, a rossz időjárás alaposan befolyásolja majd hétvégi programjuk – és ez végül így is lett –, ezért úgy döntött, mindkét gyakorláson saját versenyzőinek, Romain Grosjeannak és Kevin Magnussennek ad lehetőséget.

Giovinazzi a Brit Nagydíjon már vezethette Kevin Magnussen autóját, Szingapúrban pedig erre ismét lehetősége lesz majd.

Ezt leszámítva összesen még négy szabadedzésen kap lehetőséget a Haas csapatától: Malajziában, Mexikóban, Brazíliában és Abu Dhabiban is körözhet majd.

Giovinazzi csupán Mexikóban vezeti majd Grosjean autóját, az összes többi helyszínen Magnussen helyét veszi át

Az ifjú versenyző a Sauber színeiben idén már versenyezhetett is Ausztráliában és Kínában: akkor a sérült Pascal Wehrlein helyére ugrott be, és a melbourne-i versenyen a 12. helyen ért célba, míg Sanghajban kiesett.

Úgy hírlik, Giovinazzinak jó esélye lehet arra, hogy jövőre a Sauber színeiben egy egész szezont végigversenyezzen, a svájci kiscsapat ugyanis a Ferrari motorjait használja majd jövőre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!