Friss hírek

Giovinazzi: Kimi még mindig a mezőny egyik legjobbja!

Az Alfa Romeo versenyzője, Antonio Giovinazzi azt mondja, nem is lehetne jobb csapattársa a Forma-1-ben Kimi Räikkönennél, a finn pilóta ugyanis még mindig egyike a mezőny legjobbjainak.

A svájci-olasz istálló nemrég jelentette be, hogy 2021-ben is változatlan felállással, a Giovinazzi – Räikkönen kettőssel vág neki a Forma-1-es küzdelmeknek.

Giovinazzi elárulta, természetesen nagyon örül annak, hogy a csapatnál maradhat, és főleg az előnyös számára, hogy ez már a bajnokság vége előtt kiderült.

„Természetesen szerepe van. Amikor megszárad a tinta a papíron, az ember fellélegezhet. De azt nem gondolom, hogy emiatt más, vagy jobb versenyző lennék” – fogalmazott az olasz pilóta a SPEEDWEEK.com kérdésére.

A fiatal pilóta jelenleg a 17. helyet foglalja el az egyéni pontversenyben, egy pozícióval van csak lemaradva Räikkönentől, mindketten 4 pontot szereztek eddig.

„Kimi még mindig az egyik legjobb versenyző a mezőnyben. Ha le akarod győzni, mindennek stimmelnie kell” – magyarázta Giovinazzi.

„Kimi nemcsak szupergyors, hanem rengeteg tapasztalattal is rendelkezik. Räikkönen a tökéletes mérce számomra. Mert tudom, hogy erős teljesítményt kell nyújtanom ahhoz, hogy magam mögött tudjam. Ha erre képes vagyok, az nemcsak elégedettséggel tölt el, hanem jó a pályafutásom szempontjából is.”

„Továbbra is úgy érzem, hogy még tanulófázisban vagyok, versenyről versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!