Giovinazzi lenyűgözte a Sauber főnökét

Nagyon meglepte Antonio Giovinazzi remek teljesítménye a Sauber Forma-1-es csapatát – ismerte el Monisha Kaltenborn, a svájci istálló csapatfőnöke.

Giovinazzi a Ferrari harmadik számú versenyzőjeként utazott el az évadnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínére, Melbourne-be, vasárnap azonban mégis ott lehetett a királykategória mezőnyében.

Hirdetés
 

Miután ugyanis Pascal Wehrlein fizikai állapota miatt nem tudta vállalni a szereplést, az olasz volt az, aki lehetőséget kapott a Saubertől.

Giovinazzi nem is vallott szégyent, a 16. helyről rajtolva a 12. pozícióban ért célba élete első F1-es futamán a meglehetősen gyengécske Sauberrel.

Monisha Kaltenborn csapatfőnök elárulta, az ifjú versenyző a várakozásokon felül teljesített, mert nem hibázott, és kiválóan helytállt a versenyen.

Ez nagyon meglepett minket, hiszen ez volt az első futama” – mondta Kaltenborn a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Igen, tesztelt már, a Ferrarival is dolgozott a Pirelli gumitesztjén, de az mégsem ugyanaz. Nem az a szint – szóval nagyon meggyőző volt a teljesítménye.”

„Mindössze 1 órát gyakorolhatott, és nagyon jó munkát végzett az időmérőn is. A verseny pedig nem volt könnyű, mert elfékezte az abroncsait, emiatt pedig nem volt könnyű vezetni az autót.”

„De minden nehézség ellenére megmutatta, hogy van potenciál az autóban.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy Giovinazzi mikor kap újra lehetőséget – Pascal Wehrlein Kínában feltehetően már rajthoz állhat a Sauber színeiben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!