Friss hírek

Giovinazzi „nem fogadta túl jól”, hogy a Ferrari Sainzot szerződtette

Az Alfa Romeo versenyzője, Antonio Giovinazzi elismerte, „nem fogadta túl jól” azt, hogy a Ferrari Forma-1-es csapata Carlos Sainzot szerződtette a 2021-es szezonra.

A maranellóiak tavaly májusban jelentették be, hogy a 2020-as idény végén megválnak négyszeres világbajnokuktól, Sebastian Vetteltől, hamarosan pedig az is kiderült, a német helyét Carlos Sainz veszi majd át.

Antonio Giovinazzi pedig az Alfa Romeo csapatánál marad az idei szezonra is, elmondása szerint azonban reménykedett abban, hogy lehetőséget kaphat a Ferraritól.

„Természetesen nem fogadtam túl jól a Ferrari döntését” – mondta a fiatal pilóta az Autosprint című lapnak.

„Továbbra is a Ferrari alkalmazásában állok, és azt gondoltam, lehetőség adódhat számomra arra, hogy a Scuderiánál versenyezzek. Talán csak nem volt megfelelő az időzítés számomra.”

Az olasz versenyző természetesen nem adja fel, és arra törekszik, hogy egy napon a patinás istálló versenyzője legyen.

„Az, hogy Sainzot választották, még nem jelenti azt, hogy a jövőben nem kaphatom meg az ülést. A Ferrari ülése mindig is az álmom marad. Pályafutásom során soha nem kaptam semmit ajándékba. Mindig keményen meg kellett küzdenem azért, hogy megszerezzem az üléseimet.”

„Jelenleg az Alfa Romeóra összpontosítok. Szeretném hozzásegíteni a csapatot ahhoz, hogy előrébb jussanak, amennyire csak lehet – ezért is szeretnék dobogóra állni. De ehhez nekem is tovább kell javulnom, és meg kell ragadnom a lehetőségeket. Meglátjuk, hogy ez összejön-e 2021-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!