Giovinazzi: Räikkönen feltüzelve várja a 2019-es szezont - F1VILÁG.HU

Giovinazzi: Räikkönen feltüzelve várja a 2019-es szezont

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Kimi Räikkönen számára komoly motivációt jelent a Sauber csapatánál való szereplés – ezt a finn pilóta jövő évi csapattársa, Antonio Giovinazzi árulta el.

Räikkönen az idei szezont követően távozott a Ferrari csapatától, a következő két évben pedig a Saubernél folytatja F1-es pályafutását, ahol annak idején, 2001-ben bemutatkozott a száguldó cirkuszban.

Csapattársa Antonio Giovinazzi lesz majd, aki a Ferrari akadémiájának versenyzője. Az olasz tehetség azt mondja, izgatottan várja már az új szezont, főleg a Räikkönennel való közös munkát.

„Charles (Leclerc) azt mondta, időről-időre beszélgetett [Sebastian] Vettellel, Kimivel csak keveset” – mondta Giovinazzi az olasz Autosprint magazin díjátadóján.

„De azon a napon, amikor [Abu Dhabiban] teszteltem, sokat beszélgettem vele, többet, mint bármikor korábban. Nagyon motiválja az új lehetőség. Világbajnokként sokat segíthet majd nekem a fejlődésben, én pedig nem fogok elutasítani semmiféle segítséget sem.”

„Komoly érzelmekkel érkezem majd meg Melbourne-be, hiszen sok év után újra lesz olasz versenyző az F1-ben. A 2019-es világbajnokság egy óriási lehetőség számomra. 100 százalékot nyújtok majd, hogy éljek ezzel a lehetőséggel.”

„Minden verseny nagyon fontos lesz, de gyerekkori álmom válik valóra azzal, hogy rajthoz állhatok a szeptemberi, monzai versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!