Glock a Manor versenyzője lesz 2010-ben - F1VILÁG.HU

Glock a Manor versenyzője lesz 2010-ben

HIRDETÉS

Ahogy arra számítani is lehetett, Timo Glock az új Manor Grand Prix istállónál folytatja pályafutását a jövő évben a Forma-1-ben, miután a Toyota év végi kivonulását követően versenyzői ülés nélkül maradt 2010-re.

Ahogy arra számítani is lehetett, Timo Glock az új Manor Grand Prix istállónál folytatja pályafutását a jövő évben a Forma-1-ben, miután a Toyota év végi kivonulását követően versenyzői ülés nélkül maradt 2010-re.

A 27 éves német pilótát korábban a Renault-val is szóba hozták, ám kedden hivatalossá vált, hogy a jövő évben bemutatkozó brit gárda színeiben folytatja pályafutását a Forma-1-ben.

“Több lehetőségem is volt 2010-re, néhány már meglévő csapatot is beleértve” – mondta Glock.

“Minden versenyzőnek az a célja, hogy megnyerje a világbajnokságot, azonban én azt az utat akarom választani, hogy a kezdetektől fogva részese legyek a csapatnak, segítsem a fejlődést, és kulcsszerepet játsszak az autó fejlesztésében. Ezért is volt érdekes számomra a Manor GP kínálta lehetőség.”

“Rengeteg időt töltöttem együtt Nick Wirth-tel (technikai igazgató), és John Booth-tal (csapatfőnök), illetve a gárda többi tagjaival, és ami a leginkább tetszett, hogy egy igazi versenycsapat, valódi versenyzőkkel.”

“A csapat talán kicsi, és új, azonban igen komoly céljai vannak, illetve egy nagyszerű autóval, és fejlesztési programmal rendelkezik. Magabiztos vagyok, hogy komoly szerepem lehet, már ami a technikai hozzájárulást illeti, és ez egy fantasztikus lehetőség számomra. Alig várom, hogy megkezdhessem az új autó tesztelését jövő év elején.”

A Simtek F1 csapat egykori vezetője, Wirth – aki korábban már elmondta, hogy az új autójuk egy percet sem fog a szélcsatornában eltölteni, ugyanis teljes egészében számítógéppel lesz tervezve és fejlesztve – örült annak, hogy sikerült megszereznie a német versenyzőt.

“Mindig is azon voltam, hogy legalább egy olyan versenyzővel kezdjük meg első évünket, akinek van tapasztalata a 2009-es autókról, hogy segíthesse a fejlesztési programunkat” – mondta a szakember.

“Azonban az, hogy egy olyan versenyzőt sikerült megszereznünk, aki nem csak hogy dobogós helyezéseket ért el az idei évben, hanem hatalmas tehetség, és mindene megvan ahhoz, hogy segítsen nekünk a felemelkedésben, fantasztikus dolog.”

“Az a tény, hogy mielőtt még aláírt volna, eljött hozzánk és megnézte az eddigi munkát, azt bizonyítja, hogy kiválóan dolgoztunk eddig. Már alig várjuk, hogy Timo beülhessen az új versenyautónkba, mikor a jövő év elején megkezdődnek a tesztek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!